Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Végre modern eredményjelző van a sportcsarnokban: kellett hozzá Szeged önkormányzata és a Szedeák nemzetközi kupaindulása is
Ziccer 2021. szeptember 17. 18:18

Végre modern eredményjelző van a sportcsarnokban: kellett hozzá Szeged önkormányzata és a Szedeák nemzetközi kupaindulása is

Már érett a régi eredményjelző cseréje a sportcsarnokban, a kor követelményeinek már nem felelt meg. A Naturtex-SZTE-Szedeák tao-támogatásnak és az önkormányzat több milliós támogatásának köszönhetően új táblákon lehet követni a mérkőzések eredményét.

Hirdetés

Vadonatúj, korszerű eredményjelző tábla került az újszegedi sportcsarnok nézőtere fölé, leváltva a több évtizedes technikát. A beruházás a Naturtex-SZTE-Szedeákot üzemeltető Profi Kosár Kft.-nek köszönhető. Kardos Péter elnök elmondta, már tavaly pályáztak, azonban a koronavírus-járvány miatt halasztani kellett a beruházást, amit most tao-támogatásból, valamint az önkormányzat anyagi támogatásával valósítottak meg.

A kijelző a piacon elérhető egyik legkorszerűbb, többfunkciós így nemcsak sporteseményeken használható az új kijelző, hanem sok más rendezvényen is. Lakó Gábor, a létesítmény hozzátette, a sportcsarnok számos más rendezvénynek – szalagavatóknak, koncerteknek, kulturális események – ad otthont, ahol szintén jól használható majd az új kivetítő.

A csarnokba egy nagy kivetítő, egy kisebb eredményjelző és a palánkok fölé két időmérő óra került. A táblát beüzemelő Visual Solutions Kft. ügyvezetője Helmeczi Zoltán elmondta, a nagyobbik tábla 16:9-es képarányú, 15 négyzetméteres, színes videóeredményjelző, ami videóképek, fényképek és elsődlegesen az eredményformátumok megjelenítésére alkalmas. A kisebbik ennek a harmada, ami elsősorban eredményjelző ismétlőtáblaként működik.

A sajtóhelyek előtt a kis eredményjelző lesz (fotók: Iványi Aurél)

Az eredményjelzők felszerelését a múlt hét végén kezdték el, mostanra valamennyi eszköz a helyére került. Jelenleg a rendszer tesztelése és azok betanítása zajlik, akik majd a mérkőzések alatt kezelni fogják.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Naturtex-SZTE-Szedeák sportcsarnok kosárlabda Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés