Hirdetés
Művház 2021. szeptember 17. 15:44

Nemezmesék népesítik be a Somogyi-könyvtár első emeletét

Képriport
A magyar népmesék világa ihlette azokat a nemezből készült „szösszeneteket”, amelyekből kiállítás nyílt a Somogyi-könyvtár első emeleti olvasótermében. Deákné Palásti Ágnes nemezalkotásait október 12-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Hirdetés

Királylányok, királyfiak, tündérek és táltos lovak várják a látogatókat Deákné Palásti Ágnes nemezalkotásain a Somogyi-könyvtárban.

A szentesi alkotó egy csodálatos mesevilágba kalauzolja el a látogatókat – élményt nyújtva kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg galériánkat! (fotók: Szabó Luca)

„Több mint 20 éve cseppentem ebbe a világba. A nemezelés az utóbbi évben fő tevékenységemmé vált ... A régmúlt időkből merítek, mikor még a szent és a világi nem különült el egymástól. A minden nap használt tárgyak motívumai nem csupán dekoratív díszítések voltak, hanem a világ működéséről, emberi tulajdonságokról megfogalmazott képírások, formákba öltött óvó-védő imák. A természetben élő, azzal együttműködő ember a környezetében lévő tárgyakkal, népszokásokkal, énekekkel, népmesékkel visszahelyeződött az isteni rendbe. Alkotásimmal ezt a világot szeretném megeleveníteni.” – fogalmaz a kiállításra készült ajánlójában Deákné Palásti Ágnes.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kiállítás Somogyi-könyvtár Deákné Palásti Ágnes Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés