Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szeged segít: az idén 6993 szegedi család kapott 92 millió 300 ezer forint támogatást az iskolakezdéshez az önkormányzattól
Szegeden 2021. szeptember 17. 14:13

Szeged segít: az idén 6993 szegedi család kapott 92 millió 300 ezer forint támogatást az iskolakezdéshez az önkormányzattól

Valamennyi szegedi szülő ebben az évben is igényelhette általános iskolás gyermekének az iskolakezdési támogatást, ami most is tízezer forint volt. A szegedi önkormányzat 2019 óta nyújt beiskolázási támogatást a városban élő, és gyermeküket helyben taníttató szülőknek. Idén is nagy volt az érdeklődés.

Hirdetés

A jelentős kormányzati elvonások ellenére is életben tudta tartani a város ezt a támogatási formát, amire a költségvetésben összesen 100 millió forintot különítettek el 2021-ben.

Az állandó szegedi lakással rendelkező szülőknek szeptember 15-ig volt lehetőségük, hogy beiskolázási támogatást igényeljenek az önkormányzattól. Még az utolsó napon is több mint ötvenen jelezték az igényüket, nekik hétfőn utalják el a tízezer forintos támogatást.

A helyben élő és általános iskolába járó gyerekek szülei a támogatást automatikusan megkapták, ha online, vagy egy igénylő lapon kérték azt. Tavaly az iskolakezdési támogatást 7 ezer család vette igénybe, és 9 ezer gyereket érintett. Nagyjából az idén is hasonlóan alakult az érdeklődés.

A szeptember 15-i határidőig összesen 6993 szegedi család igényelte a támogatást, 9230 általános iskolás gyermeke után. Ez összesen 92 millió 300 ezer forintos kiadást jelent az önkormányzatnak.

Bár ez a támogatási forma igénylés esetén automatikusan jár, 143 kérelmet mégis el kellett utasítani. Az igénylők közül ugyanis százhuszonkilencen nem rendelkeztek állandó szegedi lakóhellyel, csak tartózkodási címük van a városban, a támogatás pedig csak állandó szegedi lakással rendelkezőknek jár a városi rendelet szerint – mondta érdeklődésünkre Novkov Veszelinka, a Humán Közszolgáltatási Iroda vezetője.

Tizennégy kérelemről pedig kiderült, mindkét szülő beadta az igényét ugyanarra a gyermekre. Természetesen egy iskolás csak egy alkalommal veheti igénybe a támogatást, így ezeket a kérelmeket is elutasították.

Szeged több mint 17 milliárd forintnyi veszteséget szenvedett el az elmúlt évben, és a járvány mellett ennek nagyobb feléért a kormány volt a felelős, ám egyetlen fillérrel sem csökkentették a szegediek támogatását. Így 2021-ben is minden általános iskolás gyermeket nevelő család számíthatott az önkormányzat segítségre tanévkezdéskor.

Szeged önkormányzat 2019 óta összesen 300 millió forinttal támogatta a városban élő általános iskolás diákok beiskolázását.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: iskolakezdési támogatás Novkov Veszelinka szegedi önkormányzat szociális ellátás Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés