Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Orbán Viktor a Kossuthon: Őszödről, szerinte zseniálisan kibocsátott kötvényekről és az áderi pápai delegációtagságról
Túl a városon 2021. szeptember 17. 07:32

Orbán Viktor a Kossuthon: Őszödről, szerinte zseniálisan kibocsátott kötvényekről és az áderi pápai delegációtagságról

Nagy Katalin mikrofonállvány csillogó szemekkel hallgatta a közrádiónak csúfolt adó péntek reggeli hangjátékában. Grandiózus célok csínja-bínjáról beszélt a miniszterelnök.

Hirdetés

7:59 Ennyi volt mára.

7:55 Miről beszélgettek a pápával?

– Óriási esemény volt az eukarisztikus kongresszus. Az én életemben nem biztos, hogy lesz még egy ilyen Magyarországon. Azért jött el a pápa, mert el akart jönni – mondta Orbán, aki Áder delegációjának tagjaként vett részt. Bevallotta azt is, ő kálvinista, majd azt is mondta, vasárnap reggel nem a viták ideje. Egyetértettek a családok kérdésben, ugyanakkor korábban azt is megjegyezte, nem illendő azzal foglalatoskodni, hogy mennyi időt töltött el a pápa az áderi delegációval. „Áradt a szentlélek, ezt mindenki érezhette.”

7:53 „Mi meg magyarok vagyunk, ráadásul. Nap mint nap találkozom azzal, hogyan viselkedünk. Amíg nincs baj, addig nem csinálunk semmit, ha beüt a baj, akkor meg kapkodunk, Ez egy karakterjegyünk”, jegyezte meg még mindig a koronavírus kapcsán a miniszterelnök.

7:51 A miniszterelnök szerint a negyedik hullámban nem megoldás a maszkhasználat. „Joggal vagyunk büszkék az egyik leggyorsabb oltási programra. (...) Jobb, ha van a harmadik oltás, mintha nincs. A cselekvőképességet fenn kell tartani a működőképességet, ezért is tartják fenn a rendkívüli jogrendet. Az elszigetelés, maszk, karantén nem oldja meg a problémát. Csak az oltás segít. Aki nem veszi fel az oltást, kockáztat.”

7:49 „Ha nem jön a brüsszeli hitel, akkor kimegyünk a pénzügyi piacra. Ezt zseniálisan elintézte a pénzügyminiszter. Mindegy mit csinál Brüsszel, biztos pénzügyi alapokon állunk” – kommentálta a miniszterelnök a kötvénykibocsátást.

7:47 „Az Európai Unió azért fontos nekünk, mert piacot ad Magyarországnak. Azért kell kiállnunk mellette, azért kell ott lenni, mert csak itt tudjuk eladni a munka által előállított termékeket.” – Egészen elképesztő, ahogy a korábbi unióellenességet egy pillanat alatt uniószerelemre váltotta a miniszterelnök.

7:45 Csak abból tudunk élni, amiért megdolgoztunk. A természeti adottságainkat elvették az első világháborúban, ezért is nehezebb a helyzetünk Orbán Viktor szerint. Mindent vagy a fizikai munka vagy a szellemi erő hozott létre. Ha dolgozunk, van pénz, ha nem dolgozunk, nincs pénz. Szerinte ilyen egyszerű. Munka alapú gazdaságot épített föl 2010 óta.

7:44 „Kitűztünk egy grandiózus célt”, erről Orbán Viktor Varga Mihály pénzügyminiszterrel sokáig vitatkozott, majd úgy döntöttek, gyorsító pályán jövünk ki a válságból. „Ez magától nem ment volna.” De bizonyos kormányzati intézkedésekkel, „van ennek csínja-bínja” sikerül az öt százalékos növekedés.

7:41 Migrációk és járványok koráét fogjuk élni, erre a miniszterelnök szerint fel kell készülni. Ezért kell beszélni a konzultációban a minimálbérről, a családokról, de a magyar vakcinagyárról is. Majd LMBTQ-zik – „ezek nehéz, komoly politikai döntések lesznek”. Ő a konzultáció miatt, „Pontosan” tudja, hogy mit gondolnak az emberek. „Nagy jelentőségű a nemzeti konzultáció. Mindig törekedtem arra is, hogy a konzultáció után következmények legyenek.” Az egyik ilyen volt most frissen a hitelmoratórium, szerinte.

7:39 A konzultációról: még a kilencvenes években kezdett el gondolkozni ezen Orbán Viktor, már ekkor próbált módszereket találni arra, hogy elmondhassuk két választás között a véleményünket. „Ezért áll olyan magabiztos lábakon az alkotmányunk, és állja az idők viharát” ez részben szerinte azért van, mert BEVONTAK MINKET A MEGALKOTÁSÁBA, hiszen az első nemzeti konzultáció is óriási sioker volt – nevessenek nyugodtan...

7:37 Nagy Katalin szerint Gyurcsány Ferenc verette a választókat: így vezette fel a nemzeti konzultációt. Majd Brüsszelre tért át, hogy eljusson a kötvénykibocsátásig. Nem csodálom, ha nem értik... Orbán próbálja meg kibogozni.

7:35 Amikor Orbán a saját munkájáról gondolkodik az őszödi beszéd kapcsán – hiszen szerinte nemcsak arról van szó, hogy véresre verték az embereket, hanem gazdasági lépések is megelőzték a beszédet –, akkor szerinte az is szívbemarkoló, hogy állítása szerint csődbe vitték akkor az országot.

7:33 Az őszödi beszéd kapcsán Batthyányt emlékszik Nagy Katalin, majd rákérdez Orbánra arról, változott-e a véleménye. Nem. „Dermesztő pillanat volt”

 

Korábban írtuk:

Követjük a miniszterelnöki megmondást. Tartsanak velünk (ha nincs jobb dolguk).

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kossuth Rádió miniszterelnök Nagy Katalin Orbán Viktor Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés