Hirdetés
Szegeden 2021. szeptember 17. 06:41

Hullámzó hidegfront söpör át fölöttünk, rengeteg bizonytalanságot okozva

Tényleg megjósolhatatlan érdemben a mai időjárás, emiatt a labilitás miatt maradnak ma is a földön a hőlégballonok, törölték a pénteki feladatokat. Én mindenesetre a szép időt favorizálom, kevés, minél kevesebb csapadékkal.

Hirdetés

Munkába menet megázhatunk: hét órától kilencig elvileg többször is záporozhat, majd eláll – ha így lesz –, hogy ebédidőben újra essen egy kicsit az eső. Délután viszont már csak takarnak a felhők, de nem teljesen, többször, és elég sokat is látjuk a napot. De a föntieket lehet, már egy óra múlva érvényüket vesztik: jön egy hidegfront, ami elég gyorsan átvonul felettünk, és ez a gyorsasága nagyon sok bizonytalanságot is jelent – gyorsan változhatnak az időjárási körülmények.

Ami viszont nem változik gyorsan: huszonnégy fokig melegszik fel a levegő, a szél egész nap nagyon hevesen fúj, előbb dél-délnyugatról elforog északnyugatig, majd visszafordul egy kicsit, nyugat-északnyugatnak.

A levegőminőség bezzeg napok óta változatlan...

A pollenszezon enyhülni látszik, a parlagfű magvainak mennyisége elkezdett csökkenni a levegőben. Sok van még belőlük, de már közel sem annyi, mint az elmúlt napokban.

Szóval lehet egészen szép, esőmentes péntekünk is, higgyünk ebben, hátha tényleg így lesz.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bánomkerti esővízgyűjtő csatorna felhő időjárás meteorológia napsütés Országos Meteorológiai Szolgálat ősz pollen pollenkoncentráció pollenszezon szél zápor zivatar Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés