Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Ennyi labdát nem lehet eladni büntetlenül: Leverkusen–Ferencváros 2–1 (1–1)
Ziccer 2021. szeptember 16. 21:04

Ennyi labdát nem lehet eladni büntetlenül: Leverkusen–Ferencváros 2–1 (1–1)

Papíron hatalmas különbség volt a két csapat között, de szerencsére a focit füvön játsszák. Vereséggel kezdte az Európa-liga G-csoportját a Fradi.

Hirdetés

Olyannyira játszotta a focit a Ferencváros, hogy kissé „fű alatt” meg is szerezték a vezetést a 8. percben.

A meccsen addig szinte nem történt semmi, majd Blazic indította remekül Tokmacot, Tökmag ezúttal nem bonyolította, a labdát jól tette középre, ahol érkezett Ryan Mmaee, a marokkói válogatott belga játékos lehagyva a német válogatott Tah-t, és két méterről a kapuba lőtt, 0–1, hidegzuhany a németeknek.

A gyógyszergyáriak ezután megélénkültek, hatott a ferencvárosi gól: előbb Demirbay 22 méterről bombázott kevéssel a bal felső sarok fölé-mellé, majd a 18. percben ugyanő 18 méterről lőtt, ezúttal középről, de Civic ki tudta fejelni a labdát. Hatalmas mentés volt.

Ezzel nem volt vége. Demirbay tette oda Alariónak, az argentin támadó a felpörgetett labdát kapura zúdította, de Dibusz embertelenül nagyot védett.

A 38. percben megtört a Ferencváros a nyomás alatt. Diaby–Frimpong volt a labda útja, utóbbi jobbról laposan beadta Palaciosnak, aki 13–14 méterről kapufás gólt lőtt, 1–1.

Nem adta fel a Fradi. A 40. percben Vécsei szerzett érvénytelen gólt, miután Samy Mmaee kapura fejelt labdája Tah-ról a magyar játékos felé pattant, aki kézzel ért hozzá.

A 44. percben tizenegyest is kaphatott volna a Leverkusen, Samy Mmaee kézzel ért a labdához a 16-oson belül, egy beadást követően, de nem fújt a bíró, nem jelzett a VAR, így 1–1-gyel mentek pihenni a csapatok.

A második félidőben az 50. percben Tokmac lőtt mellé a 16-os előteréből, a német kapus azért rajta volt, akárcsak Zubkov lövésén, aki húszról tette rá, ezt védte Hrádeczky.

A 59. percben majdnem vezetést szerzett a Leverkusen. Alario lövése a felső lécet súrolva zúgott el a jobb felső sarok fölött, miután nem sikerült rendesen felszabadítaniuk a ferencvárosi védőknek.

A 62. percben megint az argentin Alario volt aktív: 12 méterről lő kapura, de Dibusz vetődve védte.

A 69. percben megtört a ferencvárosi védelem: Civic eladta a labdát, Diaby nem sokat gondolkodott és Wirtz elé tette, a hazaiak egyik legértékesebb játékosa meg 11 méterről kilőtte a bal alsót, 2–1. Lehet, ezért ér Wirtz 40 millió eurót.

Ekkor már pályán volt az Európa-bajnokság gólkirálya, a cseh Patrik Schick is, aki ugyancsak egymaga többet ér, mint a teljes ferencvárosi keret.

A zöld-fehérek albán támadója, Uzuni is eladott egy labdát a 84. percben, megint Diabynál kötött ki a laszti. A francia játékos beadását Schick nagyon fölé rúgta. Megköszönhették neki a ferencvárosiak.

A 87. percben újabb zűr és zavar a ferencvárosi védelemben: Wingo is eladta a labdát, vajon kinek? Igen, Diabynak, aki néhány passzal később középre adta, de Amiri nem tudta kihasználni, hogy Gavrics luftot rúgott, és 15 méterről nem talált kapuba.

A 92. percben Dibusz még útját állta egy Schick-lövésnek, így maradt a 2–1 a Leverkusennek.

Ennyi hibával, eladott labdával még gyengébb csapatok ellen is nehéz pontot szerezni, kiváltképp az Európa-klasszisokkal felálló Leverkusennek. Ezzel együtt helytállt a magyar bajnok, rá tudott ijeszteni a németekre.

(Fotó: Ferencvárosi Torna Club Facebook-oldala)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Európa Liga Ferencváros férfi labdarúgás Európa-liga Leverkusen Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés