Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Közönségtalálkozó: a Rádiós, Süni és Mamóka nincsenek már fényév távolságra – jön A padlás bemutatója
Művház 2021. szeptember 16. 21:27

Közönségtalálkozó: a Rádiós, Süni és Mamóka nincsenek már fényév távolságra – jön A padlás bemutatója

Képriport
A legsikeresebb magyar musicallel, A padlással nyitja új évadát jövő pénteken a Szegedi Nemzeti Színház. Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter félig meséje, félig musicalje már tavaly elkészült, ám a pandémia miatt csak idén tudják bemutatni. Az alkotók most zenés közönségtalálkozón mutatkoztak be a Reök-palotában.

Hirdetés

A darab története szerint a padlás egy titokzatos hely ég és föld között, ahol mindenki keres valamit, vagy valakit: a Rádiós a külvilágtól elzárkózva a világmindenség hangjait és lényeit kutatja szuper-számítógépével, Robinsonnal, Mamóka társaságra vágyik, Süni szerelemre, a rendőrök pedig egy veszélyes bűnözőt üldöznek.

Ide csöppen be a négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás –, akik itt szeretnének találkozni a Révésszel, hogy elvigye őket az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek.

A Vígszínházban éppen ma este beugró rendezőt, Méhes Lászlót Barnák László főigazgató „helyettesítette” a csütörtöki közönségtalálkozón. A varázslatos történetről elmondta,

a rendező olyan előadásban gondolkodott, amivel csodát szeretne teremteni a színpadon, ahol átjárót nyit a földi és az égi világ között. Az ezoterikus elemeket is felmutató előadás hangulatát tovább erősíti a különleges látványvilág, ami nemcsak a gyereket, de a felnőtteket is elvarázsolja majd.

A főigazgató szerint Méhes László rendezése azt üzeni, hogy bárhol megteremthetjük a saját padlásunkat, ha figyelünk egymásra, csak le kell porolni azokat a rétegeket az életünkről, amik elfedik a tisztaságot, a jót.

– Számomra a darab legfőbb mondanivalója, hogy legyünk mindig, minden helyzetben jók, mert akkor a világ is jobb lesz. A saját varázskönyvünk a mi életünk, amit magunk írunk. Fontos, hogy nyitottak és őszinték legyünk, nekünk, színészeknek pedig elengedhetetlen, hogy gyerekek tudjunk maradni – mondta Károlyi Krisztán, aki a főszereplőt, Rádióst alakítja az előadásban.

Sziládi Hajna, Károlyi Krisztián és a „beugró” Barnák László a közönségtalálkozón. A nyitóképre vagy ide kattintva megnézheti Szabó Luca további fotóit!

A Sünit játszó Sziládi Hajnát a darabban azt foglalkoztatja leginkább, vajon mi van a csillagokon túl, kik élhetnek a túlvilágon, mi van az emberi élet után?

– Én egyszerre nagyon nyitott vagyok a valóságra és a spirituális dolgokra is – mondta.

A Detektívet alakító Rácz Tibor szerint nagyon fontos darab A padlás: eredetileg ugyan gyerekeknek szánták a szerzők, de a csodát, a varázslatot felnőttként ugyanúgy át lehet élni. Ezért várnak mindenkit 9-től 99 éves korig az előadásokra.

Vajda Júlia érdekes nagymama szerepet kapott a darabban, akinek nincs ugyan saját unokája, de az előadás végére annál több fogadott lesz.

– Gyermekkorban a nagyszüleim a padláson tartották a gabonát, amibe azután befészkelték magukat az egerek. Esténként folytonosan hangok szűrődtek le a padlásról, és ha ott aludtam, akkor nagyon féltem. Most viszont már nagyon élvezem ezt a szerepet, mert kifejezetten szórakoztató – mondta a darab Mamókája.

Fényév távolság, Valahol, Szilvás gombóc, Enyém a pálya – mindannyiunk fülében ott csengenek ezek a dallamok, amelyek hamarosan a nagyszínház színpadán is életre kelnek.

Előtte azonban a közönségtalálkozón is hallhattak ízelőt a vendégek. Aki mindet szeretné maghallgatni, megteheti, ha elmegy valamelyik elődásra. Érdemes lesz!

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: A padlás közönségtalálkozó Szegedi Nemzeti Színház Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés