Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Binszki: Fejleszteni kell Szeged vízi, vasúti és légi közlekedését; Tóth: Kormányváltó hangulat van a Homokhátságon
Szegeden 2021. szeptember 16. 15:22

Binszki: Fejleszteni kell Szeged vízi, vasúti és légi közlekedését; Tóth: Kormányváltó hangulat van a Homokhátságon

Ezek a beruházások erősítenék Szeged régióközponti szerepét és velük jelentősen növelhetők a város bevételei. Többek között erről is szó volt a DK és a Jobbik csütörtök reggeli sajtótájékoztatóján.

Hirdetés

A kereskedelemhez kapcsolódó logisztikai beruházásokban óriási lehetőségek vannak, jövedelmező ágazatról van szó, ezért elsősorban ezt fejlesztené Binszki József Szegeden. A DK ellenzéki előválasztási képviselőjelöltje szerint vízi, légi és vasúti közlekedési beruházásokat kellene megvalósítani a jövőben.

Binszki is látna fantáziát a hajózásban, ehhez felújítaná a már korábban megépített medencés kikötőt, és meghosszabbítaná odáig az elkerülő utat.

„Újraélesztené” az osztrák tulajdonos által 2012-ben megszüntetett a RO-LA-terminált (Rollende Landstrasse, azaz gördülő országút), ami annak idején több ezer kamion vasúti szállítását tette lehetővé, így tehermentesítve a környék útjait. Binszki József úgy látja, ezt nem csak gazdasági, környezetvédelmi szempontok is indokolják.

A RO-LA terminálról Binszki József kiemelte, kormányra kerülésük esetén vizsgálatot indítanának a létesítmény bezárásával kapcsolatosan, mert szerinte felmerül a korrupció gyanúja.

2012-ben a Fidesz-kormány egyik pillanatról a másikra nem adott támogatást a RO-LA működtetéséhéhez. A mintegy 400 millió forintból az osztrák tulajdonos egyébként a MÁV-nak fizetett pályahasználati díjat. (Nagyjából ugyanennyit, 400 millió forintot). Miután az állam nem támogatta a kamionok vasúti szállítását, a RO-LA-t nem érte meg működtetni, a kamionok az útra kényszerültek.

A harmadik beruházás a szegedi repülőtér fejlesztése lenne, ahol meghosszabbíttatná a leszállópályát, valamint a repülőteret alkalmassá tenné személyi- és teherforgalmat lebonyolító közepes gépek fogadására is.

Tóth Péter az ellenzéki előválasztással kapcsolatosan kiemelte, két nap múlva indul a szavazás, az ehhez szükséges technikai feltételek rendelkezésre állnak. Bízik abban, hogy Csongrád-Csanád megye 2. választókörzetében a voksolás a politikai tapasztalat elismeréséről is szól majd.

Hozzátette,

az elmúlt időszakban rengeteget járt a választókerülethez tartozó homokhátsági településeken, ahol változást tapasztalt az elmúlt évekhez képest: szerinte vidéken is kormányváltó hangulat alakult ki.

Mind a két politikus arra biztatta a választókat, éljenek a lehetőséggel, és menjenek el szavazni szeptember 18. és 26. között az ellenzéki előválasztáson.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Binszki József DK ellenzéki előválasztás Jobbik közlekedés medencés kikötő szegedi repülőtér Tóth Péter RO-LA terminál Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés