Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Őszi borkóstolás a Szent István téren: hétvégén visszatér a kézműves- és borpiac
Szegeden 2021. szeptember 15. 16:01

Őszi borkóstolás a Szent István téren: hétvégén visszatér a kézműves- és borpiac

Utoljára júniusban lehetett koccintani a víztorony árnyékában, de most újra várják a szegedieket. Sőt, október végén is lesz még egy ilyen hétvége!

Hirdetés

– Június végén abban reménykedve búcsúztunk a tértől, hogy visszatér az életünk a rendes kerékvágásba és a korlátozások feloldása után önfeledten ünnepelhetjük az államalapítást és újra gasztronómiai élményekkel tölthetjük meg a Dóm teret, de ez csak részben valósulhatott meg – mondta a szeged.hu-nak Rácz Attila.

A szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója arra is választ adott, miért nem lesz idén Bortér:

– Sajnos érvényben maradt az a kormányrendelet, ami előírja, hogy a Dóm téri Bortéren csak védettségi igazolvánnyal lehetne borozni, fémkerítések és kordonok között. A Bortér viszont a nagy beszélgetések, találkozások színhelye, ahol a baráti társaságok rég nem látott tagjai koccintanak a nap végén, önfeledten szórakoznak, a borászok pedig büszkén kínálják munkájuk gyümölcsét. Ezt az idilli hangulatot rontaná el a megkülönböztetés, a társaságok szétszakítása, a védettek és a védettséggel nem rendelkezők akaratlan szembeállítása. Mindezek rányomnák a bélyegüket a rendezvény hangulatára és sikerére egyaránt, ezért döntöttünk a Szent István téri borpiac megrendezése mellett, hiszen itt korlátozások nélkül tudunk programot biztosítani a kilátogatóknak.

Tavasszal a szegediek megszerették a Szent István téri helyszínt. A szeptember 17-én kezdődő eseményre, korábban soha ennyi pincészet nem jelentkezett:

ezúttal 28 borászat, több mint 150 borát lehet majd kóstolni.

A hazai borkészítőkön kívül határon túli résztvevők is lesznek, az Arad-Hegyaljáról érkező Balla Géza mellett Felvidékről és Vajdaságból is érkeznek kiállítók.

Itt lesznek az egyedi termékeket előállító kézművesek és a különleges finomságokat kínáló háztáji termelők, de kaphatók lesznek fesztiválételek és nem hiányozhatnak a kínálatból a kisüzemi sörök sem. Szombaton és vasárnap 11 és 16 óra között ismét nyitva lesz a víztorony, így a magasból is megcsodálható az őszi fényekben pompázó város.

– A gyerekeket óriás építőkockákkal, ugrálóvárral, körhintával, pónilovakkal és kisvonattal várjuk, így reményeink szerint a család minden tagja önfeledten tud majd szórakozni szeptember 17–19. között a Szent István téren – mondta Rácz Attila.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bortér Rácz Attila Szegedi Városkép és Piac Kft. Szent István tér Szent István téri kézműves és borpiac
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés