Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Boldogkői Zsolt: Minimum a lakosság nyolcvan százalékának kellene immunológiai védettséggel rendelkeznie ahhoz, hogy a járvány valóban megszűnjön
Szegeden 2021. szeptember 15. 14:28 Forrás: Szeged Televízió

Boldogkői Zsolt: Minimum a lakosság nyolcvan százalékának kellene immunológiai védettséggel rendelkeznie ahhoz, hogy a járvány valóban megszűnjön

A molekuláris biológus szerint még mindig nagyon sokan vannak azok, akik nem veszik komolyan a koronavírus-járványt, és olyanok is nagyon sokan vannak, akikhez nem jut el elég információ a pandémiáról.

Hirdetés

„Van egy igen jelentős réteg, akiket semmifajta ész érvvel, kényszerrel sem lehetne rávenni arra, hogy beoltassák magukat. Emiatt is hangsúlyozom régóta, hogy valahogy fokozatosan bevezessük az oltási kötelezettséget” – mondta Boldogkői Zsolt a Szeged Televízió Téma című műsorában.

A molekuláris biológus hangsúlyozta, megtettük az első lépést már ebben az ügyben, amikor az tanárokat, vagy éppen a diákokat kezdtük oltani, de ez még mindig kevésnek tűnik.

Boldogkői azt is mondta, az oltással kapcsolatosan össze kell fognia a politikai oldalaknak és mindenkit meg kellene győzni az oltás szükségességéről. „Két éve játsszuk a maszkviselést, a szociális távolságtartást, erre nincs már energiánk.” Nem fogunk tudni megszabadulni máshogy a járványtól csak úgy, hogy beoltatjuk magunkat. Megjegyezte a molekuláris biológus azt is, hogy a negyedik hullám elsősorban az oltatlanok járványa lesz.

A Szeged Televízió Téma című műsorában Balogh Judit hírigazgató kérdezte Boldogkői Zsoltot. Nézze meg (újra) a beszélgetést!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit Boldogkői Zsolt delta variáns járvány koronavírus pandémia Szeged Televízió Téma vakcina védőoltás világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés