Hirdetés
Hirdetés
Művház 2021. szeptember 15. 13:56

Boldogságmesékkel indul a Pedagógiai esték őszi programsorozata

Boldizsár Ildikó mesekutató, Tóth Árpád karnagy és Kepes András író, újságíró nyitja idén a Pedagógiai esték őszi programsorozatát az IH Rendezvényközpontban. Az előadások többsége idén nemcsak a helyszínen, hanem online formában is látható, követhető lesz.

Hirdetés

A Mentor(h)áló és az IH Rendezvényközpont 2015 januárja óta szervezi meg közösen a pedagógiára, oktatásra és tanulásra fokuszáló rendezvényeit az Ifjúsági Házban Pedagógiai esték címmel. A szervezők a sorozattal kettős célt szeretnének szolgálni: szórakoztatni és egyben nevelni is – hangozott el a programsorozat szerdai sajtótájékoztatóján.

Gajdán Árpád, a rendezvénysorozatnak helyet adó IH Rendezvényközpont vezetője elmondta, a Pedagógiai esték olyan népszerűek, hogy évente több mint tízezren váltanak jegyet az előadásokra, évek óta már nemcsak Szegedről. Az eddig megtartott száznégy előadást több mint negyvenezren látták.

Tavaly a pandémia miatt a legtöbb programot csak online kísérhették figyelemmel az érdeklődők, az idén szeptembertől azonban élőben lesznek az előadások, de a többségük most először online is nyomon követhető lesz, így nem korlátozza a nézők létszámát az IH Rendezvényközpont nagytermének befogadóképessége és vidékről sem kell mindig sokat utazni, hogy figyelemmel lehessen kísérni az előadásokat – mondta el Porkoláb Mihály, a Pedagógiai esték ötletgazdája és szervezője.

Összeállt az idei őszi programsorozat előadásainak részletes programja:

december közepéig összesen nyolc előadást hallhatnak majd az érdeklődők.

Első alkalommal Boldogság, gyere haza... címmel szeptember 21-én érkezik Szegedre Boldizsár Ildikó, hazánk első számú mesekutatójának előadása.

Ez az est kizárólag élőben lesz látható az IH Rendezvényközpontban, nem rögzítik, így később sem lehet majd visszanézni.

Egy héttel később, szeptember 28-án jön az előadássorozat egyik nagy visszatérője, Tóth Árpád karnagy, zenetanár, aki ez alkalommal többek között arra keres választ, mennyire élvezhető egy közel nyolcszáz éves popdal? Beszél majd arról is, hogy rekonstruálható-e pontosan, hogyan hangzott, illetve meg tudjuk-e szólaltatni ma?

Kepes András, író, újságíró, tévés személyiség október 18-án immár sokadszor lesz az IH Rendezvényközpont vendége. Ez alkalommal A boldog hülye és az okos depressziós címmel tart előadást többek között arról, vajon miért gondolják azt az emberek, hogy a tudatlanság a boldogság?

Negyedszer is visszatér a Pedagógia esték színpadára Bánki György pszichiáter október 25-én. Ez alkalommal a mérgező kapcsolatok pszichológiájáról osztja meg gondolait az előadás résztvevőivel.

Az év utolsó két hónapjában az őszi programsorozat vendége lesz még a népszerű politológus Krekó Péter, új színfoltja lesz a rendezvénysorozatnak Mautner Zsófia gasztroblogger, aki közönségtalálkozóra érkezik az IH-ba. Sokadszor eljön a Pedagógia esték színpadára Gyarmathy Éva szakpszichológus, az előadássorozatot pedig az ismert szegedi festőmész, Szabó András előadása zárja december 13-án.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: előadás IH Rendezvényközpont Pedagógiai esték Porkoláb Mihály programsorozat Gajdán Árpád
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés