Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. szeptember 15. 11:47 Forrás: MTI

4 milliárd 250 millió dollár értékben bocsátott ki kötvényeket Magyarország

Forintban ez ennyi: 1 billió 255 milliárd 850 millió 955 ezer 1 forint 53 fillér mai középárfolyamon számolva. Azért is volt erre szükség mert nem kellett a norvég alap pénze és Orbánnak nem tetszik az sem, ahogy a Helyreállítási Alap pénzét adta volna az Európai Unió.

Hirdetés

Kedden megtörtént Magyarország idei soron következő nemzetközi kötvénykibocsátása – jelentette be szerdán késő délelőtt az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

A 2 milliárd 250 millió amerikai dollár (USD) összegű, 10 éves futamidejű 2,125 százalékos fix kamatot fizető sorozat hozama 1 százalékkal, a 2 milliárd USD összegű, 30 éves futamidejű évi 3,125 százalékos fix kamatot fizető sorozat hozama 1,5 százalékkal haladja meg a referenciának számító hasonló futamidejű amerikai államkötvények hozamát.

A kötvénykibocsátás főszervezői a BNP Paribas, a Citi, a Goldman Sachs Bank Europe SE és a J.P. Morgan pénzintézetek voltak. A kötvények iránt jelentős volt a befektetői érdeklődés, csaknem négyszeres túljegyzés volt rájuk.

A befolyó összeget az ÁKK Zrt. általános finanszírozási célokra, többek között a 2022. évi költségvetési hiány részbeni előfinanszírozására fogja felhasználni.

Orbán Viktorék legutóbb 2014 márciusában bocsátott ki dollárkötvényt akkor 1 milliárd dollár értékben ötéves és 2 milliárd dollár értékben 10 éves lejáratra 4,0 százalékos, illetve 5,375 százalékos kamattal.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: államadósság Államadósság Kezelő Központ kötvény kötvénykibocsátás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés