Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Kézilabda Bajnokok Ligája: az EHF szerint a Pick Szeged a hetedik legerősebb csapat. Tényleg így van?
Ziccer 2021. szeptember 14. 14:15

Kézilabda Bajnokok Ligája: az EHF szerint a Pick Szeged a hetedik legerősebb csapat. Tényleg így van?

A Telekom Veszprém csapatát a legjobb négy közé várják a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szerdán rajtoló új idényében az európai szövetség szakértői, a magyar bajnoki címvédő Pick Szegedet viszont nem.

Hirdetés

Az EHF honlapján közzétett erősorrendet a német THW Kiel vezeti, a Veszprém meglepetésre a második, a címvédő Barcelona a harmadik, a lengyel Lomza Vive Kielce a negyedik, a Szeged pedig csak a hetedik helyen áll.

Az egyik főtámogatóját, a MOL-t a nyár folyamán elveszítő Pick Szeged ismét azzal a céllal vág neki a BL-idénynek, hogy fennállása során először bejusson a négyes döntőbe. Az NB I-ben eddig mindhárom találkozóján győzött a csapat, amely szerdán 18.45-től a francia Montpellier HB otthonában kezdi szereplését a BL A csoportjában.

Az EHF honlapja a szegediekkel kapcsolatban csak annyit jegyzett meg: készen állnak arra, hogy maguk mögött hagyják az elmúlt szezon csalódását, amikor a negyeddöntőbe sem jutottak be, és ismét megkíséreljenek bejutni a kölni négyes döntőbe.

A csoportkör utolsó forduló mérkőzéseit március 3-4-én rendezik, de december közepétől február közepéig szünet lesz a magyar–szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság miatt. Mindkét nyolcasból az első hat jut tovább, az első kettő-kettő egyenesen a negyeddöntőbe. A nyolc közé kerülésért március 31. és április 8. között játszanak a csapatok, a negyeddöntő mérkőzéseire május 12. és május 20. között kerül sor, a négyes döntőt pedig június 18-19-én rendezik.

Az előző szezonhoz képest csak két helyen változott a mezőny: a HBC Nantes helyett visszatért a Montpellier HB, a szlovén RK Celje PL helyét pedig a román Dinamo Bucuresti vette át. A mostani idényben tizenhárom nemzet képviselteti magát, és 132 meccset – köztük 112 csoportmérkőzést – rendeznek.

A férfi BL csoportbeosztása
A csoport:
Pick Szeged, THW Kiel (német), Vardar Szkopje (északmacedón), Aalborg HB (dán), Meskov Breszt (fehérorosz), Montpellier HB (francia), PPD Zagreb (horvát), Elverum HB (norvég).
B csoport: Telekom Veszprém, Paris Saint-Germain (francia), FC Barcelona (spanyol), FC Porto (portugál), Łomża Vive Kielce (lengyel), SG Flensburg-Handewitt (német), CS Dinamo București (román), Motor Zaporizzsja (ukrán).

Nyitóképünkön egy klasszik JCP-méltatlankodás látható. Mi sem értjük, hogy lehet az Aalborg a csapata előtt az EHF erősorrendjében. Úgy gondoljuk, a csoportból való továbbjutással nem lesz gond. És meglesz a lehetősége a csapatnak arra, hogy bebizonyítsa, jobbak a dánoknál – is. Ha ez sikerül, akkor az azonnali negyeddöntőbe jutás sem lehetetlen (fotó: Szabó Luca)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája férfi kézilabda kézilabda Pick Szeged
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés