Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Az ország valódi problémáinak megoldása helyett ijesztgető mumus-kormányzást folytat a Fidesz az MSZP szerint
Túl a városon 2021. szeptember 13. 17:44

Az ország valódi problémáinak megoldása helyett ijesztgető mumus-kormányzást folytat a Fidesz az MSZP szerint

Lukoczki Károly ismertette a Véleményét.

Hirdetés

Ijesztgető mumus-kormányzást folytat a Fidesz az ország valódi problémáinak megoldása helyett – mondta hétfői sajtótájékoztatóján az MSZP-Párbeszéd színeiben az ellenzéki előválasztáson a főváros X. és XVII. kerületében induló Lukoczki Károly.

Az ellenzéki politikus szerint a kormányoldal – most éppen Karácsony Gergely ellen alkalmazott – módszere egyszerre mutatja az utóbbi 11 év kormányzásának sikertelenségét, és azt, hogy kit tart a Fidesz Orbán Viktor legesélyesebb ellenzéki kihívójának.

Lukoczki Károly szerint nem a főpolgármester elleni kampányra volna szükség, hanem arra, hogy vezessenek be sávos adójóváírást a legkevesebbet keresők támogatására, hozzák vissza a nyugdíjak – infláció mellett a béremelkedést is figyelembe vevő – svájci indexálását, emeljék meg a nyugellátás minimum összegét, a mostani 27-ről pedig csökkentsék öt százalékra az alapvető, 18-ra az egyéb élelmiszerek áfáját.

A lakhatási válság kezelésére Lukoczki Károly bérlakás-programot javasolt, de azt is fontosnak nevezte, hogy emeljék 100 ezer forintra az álláskeresési járadék minimum összegét, a juttatást pedig kilenc hónapon keresztül lehessen igénybe venni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!


Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés