Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. szeptember 12. 19:11

Zenés délutáni programmal várták a családokat Felsővároson

Képriport
Sokéves hagyomány, hogy Felsővároson, a Pille utcában időről-időre családi napot szerveznek az ott élőknek. Az elmúlt évben a járvány miatt nem tudták megszervezni a több mint egy évtizedes múltra visszatekintő programot, ezt pótolták vasárnap délután.

Hirdetés

– Tavaly valóban elmaradt ez az összejövetel, ennek is tudható be, hogy az idén az itt lakók közül többen is megkerestek, hiányolták ezt a hagyományos közösségi rendezvényt – mondta Urbán Tamás, a körzet önkormányzati képviselője, aki idén az utolsó nyári napok egyikére időzítette az eseményt.

Kellemes idő, gyönyörű napsütés fogadta a nyárbúcsúztatónak is beillő rendezvényre kilátogató környékbelieket a Pille utcai füves területen.

A legkisebbeket többek között ugrálóvár, óriás csúszda, arcfestés, lufihajtogatás és kézműves foglalkozás várta. Délután fellépett a Barboncás Társulat, a megjelenteket bóhocműsor is szórakoztatta, volt mini segway és lehetett bungee runozni.

A gyerekeket muffinnal is meglepték a szervezők.

A rendezvényen részt vett Szabó Sándor országgyűlési képviselő is, aki elmondta, nagyon jó dolognak tartja az ilyen, kisközösségeket megmozgató programokat, mert ezeknek óriási közösségteremtő erejük van, közelebb hozzák egymáshoz az embereket.

– Az elmúlt másfél évnyi bezártság szinte mindenkit rádöbbentett arra, hogy mennyire fontos is a közösségi élet, a szabad levegőn együtt eltölthető idő. Ezért az ilyen jellegű, közösségépítő programok nagyon felértékelődtek. A jól működő közösségek pedig egy jól működő város alapjai, erre Szeged az egyik legjobb példa – mondta a képviselő.

A vidám, zenés program este 7 óráig várta a környékbeli lakókat.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: családi nap Felsőváros Szabó Sándor Urbán Tamás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés