Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2021. szeptember 12. 15:59 Forrás: hunsail.hu

Magyar győzelem a vitorlázó Repülőhollandi-világbajnokságon

Ezzel a 14. világbajnoki aranyát szerezte meg a Majthényi-Domokos páros repülőhollandiban.

Hirdetés

A Spartacus VE párosa, Majthényi Szabolcs és Domokos András a megrendezett kilenc futamból hetet megnyertek, és nem volt másodiknál rosszabb helyezésük a spanyolországi Alteában, a Földközi tengeren megrendezett idei Repülőhollandi világbajnokságon – írja a Magyar Vitorlás szövetség.

Ezzel a győzelemmel már összesen húsz világbajnoki és Európa-bajnoki aranyérmet szereztek pályafutásuk alatt. Az alteai versenyen nem csak a világbajnoki címet, de az Ezüst Sombrerót is elnyerték – ez az örökös vándordíj a kieső futam nélkül számolt elsőségért jár.

Idén hat nemzet harmincnégy hajója indult el, köztük öt magyar egység. A koronavírus járvány miatt a tengerentúliak nem tudtak Európába jönni, sokan pedig egyszerűen nem kockáztatták az utazást. Az ezüstérmes a német Kai Uwe Ludtke-Kai Schaefers páros lett, a bronzérmet a spanyol kettős, Francisco Martinez Torregrosa és Jose Luis Ruiz Giron vihette haza.

A magyar indulók közül Ziegler János és Czeizel Balázs 9., Süli András és Papp Dávid 13., dr. Tenke Péter és dr. Polgár Csaba 14., Gáborjáni Szabó Gábor és Pfeningberger András 19. lett.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: aranyérem bajnokság győzelem hajózás vitorlázás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés