Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2021. szeptember 10. 20:32 Forrás: pickhandball.hu

Három meccs, három könnyű győzelem: PICK Szeged–NEKA 40–22 (25–14)

A harmadik mérkőzésén is nagyarányú győzelmet aratott a Pick Szeged a K&H férfi kézilabda ligában. Pénteken az újonc NEKA ellen 40-22-re diadalmaskodtak az újszegedi sportcsarnokban.

A jövő szerdai Montpellier elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés főpróbája volt a pénteki összecsapás, amely igen jól sikerült, hisz főlényes győzelmet aratott a szegedi gárda. A csapatból most is volt hiányzó, Rosta kisebb sérülés miatt maradt ki, Radivojevics pedig pihenőt kapott. Ezen a meccsen is lehetőséget kapott két akadémista, Hegedűs Patrik és Szilágyi Benjámin.

A Pick Szeged szerezte meg a vezetést, erre a találatra még válaszolni tudott a NEKA, azonban ezt követően gyorsan elléptek a kékek 6-3. Blonz tarthatatlan volt, de Garciandía, Mackovsek és Martins is elemében volt, így a félidőben már 11 gólos volt a különbség a a két csapat között (25-14)

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első,a Pick Szeged egyre jobban elhúzott, hiába játszottak nagyon lelkesen az újonc NEKA fiataljai, ez még arra is kevés volt, hogy felzárkózzanak. Az utolsó tíz percben már a két szegedi akadémista, Szilágyi Benjámin és Hegedűs Patrik is szerepet kapott. Szilágyi kétszer is eredményes volt.

A végeredmény 40-22 lett és a csapat készülhet a szerdai BL meccsre a Montpellier ellen. A legeredményesebb szegedi játékos Blonz volt, aki hét próbálkozásból hétszer talált be a NEKA kapujába.

Pick Szeged–NEKA 40–22 (25–14)
Férfi kézilabda, NB I., 1. forduló, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Bujdosó, Horváth V.
Pick Szeged: Alilovic – Sostaric 5, Garciandía 5, Gaber 1, Bánhidi 3, Bodó 3, Blonz 7/2. Csere: Mikler (kapus), Bombac, Szilágyi 2, Frimmel 4, Martins 4, Tönnesen 2, Mackovsek 3, Henigman 1, Hegedűs P. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
NEKA: Palasics – Krakovszki Zs. 1, Dely 2, Mikita, Papp T. 2, Bendicsek 5, Sisa 3/2. Csere: Aleksza (kapus), Temesvári 2, Szeitl L. 2, Kiss A. 3, Kecskés, Tárnoki, Krakovszki B. 1, Simotics 1. Vezetőedző: Sótonyi László.
Hétméteres: 2/2, ill. 2/2.
Kiállítás: 10, ill. 4 perc.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bajnokság férfi kézilabda Pick Szeged

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés