Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • A kamulatin lorem ipsum felirat ment egy kivetítőn a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kísérőrendezvényén
Túl a városon 2021. szeptember 8. 15:14 Forrás: 444.hu

A kamulatin lorem ipsum felirat ment egy kivetítőn a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kísérőrendezvényén

Valaki hibázott, netán fogalmatlan volt, esetleg nagyot trollkodott.

A latint utánzó lorem ipsum Cicero, az ismert római író, politikus, filozófus és szónok De finibus bonorum et malorum (A legfőbb jóról és rosszról) című művének szavaiból, szótöredékeiből véletlenszerűen összerakott szöveg. Önmagában értelmetlen, mégis, egy kivetítőn adott hátteret Lackfi János költő szereplésekor az Eucharisztikus Kongresszuson – jelezte a 444.hu-nak egy olvasó, aki fotót is küldött.

A Lorem ipsum egyébként önmagában véve nem trollkodás, a többi között azért találták ki, mert az értelmes szöveg zavaró lehet, ha a kiadványszerkesztőknek, a frontend fejlesztőknek vagy a tipográfusoknak a betűtípus fajtájára kell koncentrálniuk, mondjuk egy kiadvány szerkesztésénél vagy honlap készítésénél. Valamint, mert ezzel a szöveggel lehet a legjobban illusztrálni egy adott betűtípusból létrejövő egybefüggő szöveg jellemzőit.

Ez történhetett a fenti esetben is, egyszerűen bennfelejtették a kiadványszerkesztőben automatikusan kitöltött lorem ipsumot az anyagban, ami a kivetítőn háttérként szolgált a rendezvényen.

Ez lenne a szabványos lorem ipsum:

„Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum”.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus lorem ipsum baki egyház rendezvény vallás

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés