Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • HVG: egyetlen mobilszámot találtak, ami konkrét személyhez köthető az Ördög Ügyvédje-ügyben, de gyanús, hogy ez nem véletlen
Túl a városon 2021. szeptember 6. 15:17

HVG: egyetlen mobilszámot találtak, ami konkrét személyhez köthető az Ördög Ügyvédje-ügyben, de gyanús, hogy ez nem véletlen

Valaki mindent digitális nyomok nélkül csinált a Borkai-videók kiszivárogtatásával kapcsolatosan, mindössze egy mobilszámot hagyott előtérben.

Aligha lehet véletlen az Ördög Ügyvédje-sztoriban, pontosabban a Borkai-féle szexvideó ügyében, hogy a kiszivárogtató minden IP-címet, magyarul egyedi internetes hálózati azonosítót úgy tudott beállítani, hogy a hatóság ne jusson el hozzá, csupán egy telefonszámot "felejtett ott" az egyik Google mailes címhez.

A HVG cikke arra hívja föl a figyelmet: több mint meglepő, hogy, aki ilyen profi munkát végez, az miért ad meg egy működő, személyhez kapcsolódó magyar mobilszámot, ráadásul ott, ahol ez nem is kötelező.

A lap a megszerzett nyomozati anyagra hivatkozva azt írja: a fellelt telefonszám ugyanis egy Czeglédy Csaba ismerőseként azonosítható férfi nevén van. A HVG cikkét szemléző Telex ugyanakkor kiemeli, a telefonszám a szivárogtató személyét egyáltalán nem fedi föl, hiszen bármilyen számot megadhattak volna.

Az Ördög ügyvédje később „Borkai Zsolt valódi arca” címmel készített Facebook-oldalt, amit H. Csaba néven regisztrált profillal készített valaki, ennek az IP-címe is Czeglédy ismerőséhez vezetett, de a Facebook nem adta ki azokat az adatokat, mikkel bizonyítani lehetne, hogy melyik felhasználó készítette az egykori fideszes győri polgármestert lebuktató oldalt.

Czeglédy Csaba a napokban többször tagadta, hogy ő lenne az Ördög Ügyvédje, sőt, az ilyen nevű Facebook-oldal azt posztolta, miután a rendőrség meggyanúsította Czeglédyt: „Fidesz-csicska Polt Péter, nem talált!”

(Nyitókép forrása: MTI/Ilyés Tibor)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Polt Péter az ördög ügyvédje Borkai szexvideó Borkai Zsolt Czeglédy Csaba Fidesz

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés