Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Színes
  • Ne dőljön be! Csalók banki alkalmazottnak adják ki magukat, hogy bankkártya-adatokat szerezzenek
Színes 2021. szeptember 3. 13:39

Ne dőljön be! Csalók banki alkalmazottnak adják ki magukat, hogy bankkártya-adatokat szerezzenek

Banki alkalmazottnak adják ki magukat csalók, hogy bankkártya-adatokat szerezzenek, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz az ügyben.

Hirdetés

A csalók hivatalosnak látszó telefonszámról, amelyet egy program segítségével generálnak, embereket hívnak fel azzal, hogy a bankszámláikon gyanús pénzmozgást észleltek, és többségében online vásárlások kezdeményezésére hivatkoznak – olvasható a police.hu oldalon.

Az elkövetők a bizalom elnyerése érdekében bediktálják az ügyfél bankkártyájának - ismeretlen módon megszerzett - számai közül az első és az utolsó négyet, míg a többit az ügyféltől kérik.

Ezt követően, a „probléma elhárítása” érdekében különböző programok letöltésére bírják rá a sértettet, amelyekkel távoli hozzáférést biztosítanak maguknak az adott eszközhöz, így látnak minden lépést, minden adatot, amelyet az ügyfél a számítógépén, vagy telefonján végez, beír.

A közlemény szerint ráveszik a sértetteket arra is, hogy netbankjuk belépési és bankkártyájuk adatait megadják, majd az így megszerzett információk alapján átutalásokat és internetes vásárlásokat hajtanak végre.

A csalók a tranzakciók végeztével a letöltött programok törlésére kérik az ügyfeleket, hogy eltüntessék nyomaikat.

Az ilyen telefonhívások esetenként több órán keresztül is eltarthatnak, amire a rendes banki ügyintézéskor nem kerül sor - áll a közleményben.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bankkártya csalók Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda rendőrség
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés