Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. augusztus 31. 06:57

Borongással és napsütéssel köszön el Szegedtől a nyár

Jó volt ez így, bár hőhullámok nélkül meglettünk volna.

Több-kevesebb felhő egész nap lesz az égbolton, ezek elvileg kiesik magukat még most, reggel, a délután közepétől (tényleg) csak takarnak. A levegő huszonhárom fokig melegszik fel, a szél nyugat-délnyugat és nyugat-északnyugat között „kanyarog”, délután egész erősen fúj. Most épp egy magassági hidegörvény „gondolkozik” azon, milyen legyen valójában az időjárásunk, de ahogy a múlt hét végén a mediterrán ciklon úgy most ez nem „tud érdemben dönteni”.

A levegő minőség szerencsére ma is jó.

A pollenek ma visszafogják egy kicsit magukat, de azért még bőven lehet tőlük tüsszögni, illetve nem bevenni az allergiagyógyszert több, mint bátorság.

Így búcsúzik Szegedtől a nyár: izzadtunk, bőven, néha picit hűvösebb volt, mint azt gondoltuk, többnyire akkor esett az eső, amikor nem igazán vártuk, majd hetek át tartott a szárazság, és ha nem is dőltek napi szinten a melegrekordok, a hőhullámok komoly megterhelést jelentettek. Holnap viszont már ősz van. Papíron.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felhő időjárás meteorológia napsütés nyár Országos Meteorológiai Szolgálat pollen pollenkoncentráció pollenszezon szél

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés