Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Esőkabát nélkül ne induljon el ma a SZIN-re: nagy bulik lesznek, de nagy eső is eshet
Szegeden 2021. augusztus 28. 07:33

Esőkabát nélkül ne induljon el ma a SZIN-re: nagy bulik lesznek, de nagy eső is eshet

Egy mediterrán ciklon téblábol Szeged fölött, ezért bizonytalan, változékony a mai időjárás, és délutántól egészen csapadékos is lehet.

Amikor ezt a néhány mondatot írom, akkor még egészen elképzelhetetlennek tűnik, hogy délután és este a Szegedi Ifjúsági Napokon az összes koncert esőkabátos lesz. Most még romantikusan kukucskál ki a nap a fátyolfelhők közül, ám ezek a fátylakat ebédidőre arrébblökdöshetik az égen az esőfelhők. Ezekből aztán a koradélutántól egészen a Honeybeast-koncert második harmadáig folyamatosan eshet az eső – változó intenzitással. De közben meg az is lehet, nem lesz az egészből semmi, és ma is (viszonylag) esőmentes lesz a fesztivál. Ennyire bizonytalanok ezen a szombaton az időjárási körülmények egy mediterrán ciklon miatt, ami nem nagyon „tudja eldönteni, mit akar”.

A levegő tizennyolc fokig melegszik fel, a szél a nap jelentős részében keletről lengedez, majd elkezd forogni észak felé egészen észak-északnyugatig vált irányt.

A levegőminőség ma is egészen príma.

A pollenek viszont sokkal jobban odateszik magukat az indokoltnál, megint számos zöld allergén sárgult be, azaz még jobb ontják a magvaikat. A parlagfű meg külön kategória.

Esőkabát, gumicsizma. Ezek ma elengedhetetlenek a Partfürdőn. Martenst nem javaslunk, szép, menő és drága, de tovább tart takarítani. Trendi lehet még a kantáros, mellközépig érő horgásznadrág is. De bárhogy is öltöznének, menjenek le a fesztiválra! Ahogy meccset is lehet nézni esőben, úgy remek hazai fellépőket is!

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: eső felhő időjárás meteorológia napsütés nyár Országos Meteorológiai Szolgálat pollen pollenkoncentráció pollenszezon szél

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés