Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. augusztus 27. 06:54

Esős délelőtt, saras SZIN, gumicsizmás ugrálás

Mire kezdődnek a koncertek, addigra eláll az eső, de nem tud annyit száradni a Partfürdő, hogy a napra való koncertszettekben villogjunk a Szegedi Ifjúsági Napokon.

Egy hidegfront, illetve egy még bizonytalan pályájú mediterrán ciklon okoz felhősebb, csapadékosabb, kora őszies időjárást – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ebből Szegeden azt érzékeljük, hogy rengeteg esőfelhő van az égbolton, esik is, kopog az ablakpárkány. És ez az esős idő egészen a délután közepéig így is marad(hat), a bizonytalanságot egyelőre az okozza, mikor áll el valójában, a mostani modellek szerint valamikor délután három óra körül. Utána elkezd sütni a nap, de nem tud annyit sütni, hogy az összes pocsolyát felszárítsa, ráadásul ekkor is felhős lesz az ég, így végképp nem tud hatékony lenni. A levegő tizenkilenc fokig melegszik fel, a szél északon kezd, nyugat felé elforog egészen délnyugatig, de közben a reggeli viszonylag nagy szélsebesség elvész.

A levegőminőség ma is jó, ezzel nincs baj.

És nem lesz annyi baj a pollenekkel sem, az eső ebből a szempontból mindenképpen hasznos, „kimossa” egy kicsit a levegőt.

Ez egy esőkabátos, gumicsizmás nap lesz a Partfürdőn.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ciklon eső felhő hidegfront időjárás meteorológia napsütés nyár Országos Meteorológiai Szolgálat pollen pollenkoncentráció pollenszezon szél

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés