Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Mutassuk be, milyen Magyarországot akarunk! – Szabó Sándor és Mihálik Edvin az előválasztás előszobájában
Szegeden 2021. augusztus 23. 14:27

Mutassuk be, milyen Magyarországot akarunk! – Szabó Sándor és Mihálik Edvin az előválasztás előszobájában

Képriport
Az ellenzéki pártok hirdette előválasztáson hétfőn kezdődött a jelölteket ajánló aláírások gyűjtése. Az MSZP-s Szabó Sándor országgyűlési képviselő és Mihálik Edvin, a Momentum szegedi tanácsnoka megcélozták a parlamenti képviselőséget. Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje pénteken Szegeden kampányol.

A két szegedi politikus megtette az első lépést hétfő délelőtti, a Kárász utcán tartott közös sajtótájékoztatójukon, hogy megméressék magukat a szeptember 18-án induló előválasztáson. Terveikről beszélték, és tágabb értelemben arról, milyen országban szeretnének élni.

Az előválasztások jelentőségéről Szabó Sándor úgy fogalmazott: a legalkalmasabb, a legfelkészültebb és a legesélyesebb ellenzéki jelölt kiválasztása a cél. Mindennek eredménye lehet a NER velejéig romlott rendszerének leváltása. Ám ehhez az szükséges, hogy a lehető legtöbb egyéni választókerületben az ellenzéki jelöltek győzzenek.

A második parlamenti ciklusának végén járó országgyűlési képviselő, Szabó Sándor jelezte: az MSZP, a Párbeszéd és a Momentum megegyezett abban, hogy a megye 1-es, 2-es, 3-as és 4-es választókerületében Szabó Sándor, Mihálik Edvin, Borsik Viktor (Momentum), Márki-Zay Péter (MMM) jelöltségét támogatják.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

Szabó kifejezte reményét, hogy a választók elismerik az addig végzett munkáját, hozzátéve: az elmúlt években sok fejlesztés valósult meg Szegeden.

Adómentes minimálbért, dupla összegű családi pótlékot, nyugdíjemelést, esélyteremtő közoktatást, korszerű egészségügyet, az álláskeresési járadék kilenc hónapos folyósítási idejét, legalacsonyabb összegét pedig 100 ezer forintba határoznák meg – sorolta az általa a szocialisták programpontjait kormányváltás esetére.

Mihálki Edvin bízik abban, hogy Szabó Sándor és ő is megnyeri előválasztást, utána pedig az országgyűlési választáson is a voksok többségét begyűjtik, ezzel is hozzájárulva a Fidesz-kormány leváltásához.

A tanácsnok azonosulva a Szabó Sándor említette programpontokkal arról beszélt, hogy az ország új politikai vezetésének egyik fontos feladata lesz az önkormányzatoktól elvett kormányzati pénzek visszaszerzése. Ez Szeged esetében a járvány ideje alatt 10 milliárd forint volt.

Ugyancsak a Momentum célkitűzései között szerepel, a szegedi egyetem függetlenségének visszaállítása, a rakpart felújítása és a harmadik híd megépítése, a korrupt fideszes politikusok elszámoltatása, Szegeden és vonzáskörzetében új, innovációs régió kialakítása és a környezetbarát közlekedés fejlesztése összhangban a klímavédelem szempontjaival.

Mindkét politikus arra kérte az ellenzéki választókat, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt az előválasztáson, amelynek első felvonásában az indulni kívánó jelölteknek két hét alatt 400 támogató ajánlást kell összegyűjteniük.

Az aláírásgyűjtés már a kampány része, és ennek keretében az MSZP hét nap alatt nyolc helyszínen gyűjti a támogató aláírásokat. Karácsony Gergely, Budapest főpolgármester, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP közös miniszterelnök-jelöltje pénteken 17 órától utcafórumon várja a helyieket az Északi városrészben található Kodály téren.

A jelöltállítások lezárulása után szeptember 18-án rendezik meg az előválasztás első fordulóját, akkora kell kialakulnia az indulásukat biztosítók névsorának. Az egyéni képviselő-jelölteket egy, a miniszterelnök-jelölteket két fordulóban választják ki.

B. P.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: előválasztás Mihálik Edvin Momentum MSZP Szabó Sándor választás 2022

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés