Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Karikó Katalin Horwitz-díjas: a Nobel-díj előtti legfontosabb elismerést is megkapta Szeged díszpolgára
Szegeden 2021. augusztus 18. 10:06

Karikó Katalin Horwitz-díjas: a Nobel-díj előtti legfontosabb elismerést is megkapta Szeged díszpolgára

Kutatótársával, Drew Weismann-nal közösen kapta meg, ezzel a díjjal több később Nodel-díjas tudóst, kutatót is kitüntettek.

A Columbia Egyetem Louisa Gross Horwitz-díját idén Karikó Katalin és Drew Weismann nyerte el. A díjátadó ugyan csak ceremóniáját 2022. január 5-én lesz, ám a kitüntetetteket már most bejelentették. Ebben az angol nyelvű videóban gratulálnak mindkettejüknek.

Két díjat is megkapott Szeged díszpolgára, ami után már csak a Nobel-díj van hátra

Karikó Katalin és Drew Weismann kitüntetése egy újabb fontos lépés a Nobel-díjhoz. A Columbia Egyetem Irving Orvosi Központ elismerését 1967-ben alapították, az eddigi százhat Horwitz-díjas közül ötvenegyen kaptak Nobel-díjat. A Horwitz-díjat a biológia vagy a biokémia területén végzett kiemelkedő alapkutatásokért ítéli oda az egyetem.

Ugyanez igaz egyébként a Brandeis Egyetem díjára is. Az ötvenedik Rosenstiel-díjat 2021. február 8-án vette át Karikó Katalin, az eddigi kilencvenhárom Rosenstiel-díjas közül harmicnhat később orvostudományi, élettani vagy kémiai Nobel-díjat kapott.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: BioNTech Drew Weissman járvány Karikó Katalin koronavírus Nobel-díj pandémia Pfizer védőoltás világjárvány Brandeis Egyetem Columbia Egyetem Horwitz-díj Rosenstiel-díj

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés