Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. augusztus 15. 08:05

Egy kicsit még melegebb van, ha esetleg a tegnapi hőség nem lett volna elég

Elég volt már akkor is, de a klímaváltozás, a globális felmelegedés másképpen gondolja. Szegedre, augusztus közepére minimum másodfokú hőségriasztás kell erre a vasárnapra.

És ezt a riasztást meg is kapjuk, sőt, első fokú zivatarveszélyre is figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. A zivatar a mostani prognózis szerint a ma esti West Side Story előadását tréfálhatja meg, bízzunk benne, nem lesz semmi a viccből. A levegő ma mindenesetre harminchat fokig melegszik fel, a délután közepén egy nagyobb adag gomolyfelhő beúszik a nap elé, akkor egy kicsit árnyékosabb lesz a kánikula, de ettől a hőség egyáltalán nem csökken. A szél ma a nap jelentős részében dél-délnyugatról lengedezik.

A levegőminőség elromlott, a szálló pornak hirtelen magasabb lett a koncentrációja a levegőben.

A pollenek terén még rosszabb a helyzet, egyre több allergén növény „gondolja úgy”, hogy itt az ideje még hevesebb szórni a magokat.

Akármit csinál a napon, ésszel tegye! Legyen kéznél (ásvány)víz, és a már sokszor ajánlott esernyő árnyékolástechnikai szempontú használatát újfent javasoljuk.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: eső felhő hőség hőségriadó időjárás kánikula meteorológia napsütés nyár Országos Meteorológiai Szolgálat pollen pollenkoncentráció pollenszezon szél zivatar

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés