Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. augusztus 10. 06:49

Nekünk még mindig jut egy kis hőségriasztás

Igaz, hogy első fokú, de akkor is van!

Harminchárom fokig melegszik föl a levegő, és ezt az értéket csak a délután közepére abszolválja. Ami azért érdekes, mert mostanában jellemzően így melegszik, melegedett föl a levegő, azaz nem valamikor dél és délután kettő között van a legforróbb, hanem délután négy körül. Ez is tolódik, ez sem működik „rendesen”, ahogy egyre több minden működik egyre kevésbé rendesen időjárási szempontból, és erről bizony mi tehetünk.

De vissza a mához: a szél ma inkább csak leng: északról indul kitér északnyugat és északkelet felé is. Eső egyáltalán nem várható, a jelenleg érvényes számítások szerint semmi esély arra, hogy lecsapjon egy zivatar, vagy hogy egy rövid zápor bepárásítsa a levegőt, hogy még elviselhetetlenebb legyen a hőség... Pedig délutánra egy kicsit be is borul, de a felhők csak takarni fogják a napot.

A levegőminőség ma is rendben van.

A pollenek viszont egyre kevésbé vannak rendben, a parlagfű szintet lépett, és a lenti képen színt váltott, egyre több van belőle a levegőben.

A szokásos nyári szettet ma is figyelmükbe ajánljuk: (ásvány)víz, esernyő – árnyékoláshoz. Figyeljenek oda magukra, és másokra is, könnyen rosszul lehet lenni ilyen időjárási körülmények között is.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felhő hőség hőségriadó időjárás kánikula meteorológia napsütés nyár Országos Meteorológiai Szolgálat pollen pollenkoncentráció pollenszezon szél

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés