Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2021. augusztus 5. 21:00

Lionel Messi elmegy Barcelonából, és lehet, hogy megvan, hol folytatja

Messi távozását nem valamelyik huszadrangú „zuhanyhíradó” jelentette be, hanem a katalán klub honlapja.

Hirdetés

Megtörtént, amit a FC Barcelona rajongói soha nem akartak hallani, a klub közleményben tudatta, hogy elválnak útjaik Lionel Messivel. A klasszis játékosnak egyébként júniusban lejárt a szerződése, ezt próbálták újrakötni az elmúlt hetekben.

A hatszoros aranylabdás argentin támadó „pénzügyi és strukturális akadályok miatt” nem köthet új szerződést a Barcelonával, „annak ellenére, hogy a Barcelona és Lionel Messi megegyeztek és mindkét fél egyértelmű szándékot tett amellett, hogy a mai napon megkössék az új szerződést” – vette észre a Telex a Barcelona honlapján.

A Telex arról számolt be, hogy a Barcelona a spanyol labdarúgó-szövetség szabályaira hivatkozik. Mivel a katalán klub nagyjából 1 milliárd 200 millió eurós adósságot halmozott föl, folyamatosan le kellett szorítania a fizetésekre költhető keretet. És bár Messi hajlandó lett volna felezni a nagyjából évi 71, mások szerint inkább 90 millió eurós fizetését, ezt a „diszkont” összeget sem tudja beszuszakolni a fizetési sapkába a klub.

Lionel Messi elképesztő számai Barcelonában:

21 év,
17 profi szezon,
778 mérkőzés,
672 gól,
305 gólpassz,
6 aranylabda,
6 európai aranycipő.
34 trófea, amiből:
10 bajnoki cím,
7 spanyol kupa,
7 spanyol szuperkupa,
4 Bajnokok-ligája győzelem,
3 UEFA-szuperkupa,
3 klubvilágbajnoki cím.

Egy biztos, ha igaz, hogy Messi távozásában benne van a spanyol labdarúgó-szövetség keze, akkor Barcelonában még jobban utálnak majd mindent, amiben benne van az a szó, hogy „real”.

A Telex eközben arra is felhívja a figyelmet, hogy Neymar az Instagram-oldalára feltett egy fotót amin Messivel pózol, Leo Paredes, Di María és Verratti társaságában. Messin kívül mindannyian a Paris Saint-Germain játékosai...

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Barcelona Lionel Messi PSG labdarúgás szerződés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés