Hirdetés
Hirdetés
Színes 2021. augusztus 5. 11:09

Vándorgitárra került Botka László kézjegye

Szeged polgármestere írta alá elsőként a városházán a CityRocks egyedi vándorgitárját.

Hirdetés

Emlékezetes, hogy a CityRocks 2018-ban Szegeden tartotta meg az első, az országban egyedülálló könnyűzenei flashmobját, amelyen közel négyszáz zenész – szóló- és basszusgitárosok, dobosok és énekesek – játszott együtt a Dóm téren. „A rock a szabadság zenéje, Szeged a szabadság városa!” – mondta három éve Botka László polgármester köszöntőjében a Dóm téren az örömzenélés alkalmával.

A CityRocks 2019-ben Kecskeméten tartotta meg az óriászenekar koncertjét, 2020-ban a járványhelyzet miatt elmaradt két rendezvényét pedig 2021-ben Dunaújvárosban és Bonchidán tartja – tájékoztattak a szervezők, Gajda Ferenc és Révész Zsolt.

A produkciót egy nagy nemzetközi hangszergyártó, a Cort egyedi gitárral lepte meg, amit vándorgitárnak neveztek el a szervezők.

– Azt szeretnénk, ha erre a különlegesen elkészített egyedi gitár tokjára felkerülnének azoknak a városoknak a nevei és a polgármesterek aláírásai, ahová meghívták, meghívják az óriászenekart – mondta Gajda Ferenc.

(fotók: Iványi Aurél)

Elsőként Botka László, Szeged polgármestere látta el kézjegyével ma délelőtt a városházán a vándorgitár tokját, amit továbbvisznek a produkció szervezői Kecskemétre, Dunaújvárosba és Bonchidára.

Gajda Ferenc a jövőre vonatkozóan elmondta, terveik szerint az óriáskoncertek előtt Szegeden, a Szikin rendeznék meg minden évben a felkészítő rocktábort.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László CityRocks gitár Gajda Ferenc Révész Zsolt
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés