Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Majdnem meglett a dobogó férfi kajak kettő 1000 méteren: a szegedi Nádas Bence a Győrben versenyző algyői Kopasz Bálinttal negyedik lett – VIDEÓ
Ziccer 2021. augusztus 5. 06:58 Forrás: MTI

Majdnem meglett a dobogó férfi kajak kettő 1000 méteren: a szegedi Nádas Bence a Győrben versenyző algyői Kopasz Bálinttal negyedik lett – VIDEÓ

Hatalmas csatában a negyedik helyen végzett a kajak kettesek 1000 méteres versenyében a tokiói olimpián. A szám másik magyar indulója, a Béke Kornél, Varga Ádám kettős a B döntőben fejezte be a szereplését és összesítésben a 12. helyen zárt.

Hirdetés

Nádas és a keddi egyéni versenyben aranyérmes Kopasz közvetlenül az olimpia előtt ült csak össze, ennek ellenére remekül teljesített az elő- és középfutamban, így a magyar tábor a rajt előtt titkon egy újabb éremben reménykedett.

A döntőben a világbajnoki címvédő és idén Európa-bajnok német Max Hoff, Jacob Schopf duón kívül egy-egy cseh, fehérorosz, új-zélandi, ausztrál, kínai és spanyol hajó volt az ellenfelük. A németek és az ausztrálok kezdtek a legjobban, de velük tartottak a magyarok is, akik 500 méternél a második helyen haladtak az ausztrálok mögött. A táv második felében a németek és az ausztrálok különcsatát vívtak az aranyért – végül előbbiek, Jean van der Westhuyzen és Thomas Green diadalmaskodtak –, Nádasék pedig a dobogóért harcoltak, de végül az egyes pályán a csehek, Josef Dostal és Radek Slouf megelőzték őket.

A 25 éves, szegedi Nádasnak ez pályafutása legnagyobb sikere. A győriek 24 éves sportolója, Kopasz pedig az aranyérem mellett egy újabb pontszerző helynek örülhet.

Férfi K-2 1000 méter

olimpiai bajnok:
Jean van der Westhuyzen, Thomas Green (Ausztrália) 3:15.280

2. Max Hoff, Jacob Schopf (Németország) 3:15.584
3. Josef Dostal, Radek Slouf (Csehország) 3:16.106
4. NÁDAS BENCE, KOPASZ BÁLINT (MAGYARORSZÁG) 3:16.535
...12. (a B döntőben 4.) BÉKE KORNÉL, VARGA ÁDÁM (MAGYARORSZÁG)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kajak-kenu Kopasz Bálint Nádas Bence olimpia Tokió Tokió 2020 tokiói olimpia
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés