Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Rahói gyerekek főztek a Kúdyban: heten jöttek Szeged legrégebbi testvérvárosából
Szegeden 2021. augusztus 4. 18:25 Forrás: Szeged Televízió

Rahói gyerekek főztek a Kúdyban: heten jöttek Szeged legrégebbi testvérvárosából

Szombatig maradnak a városban, a Szeged TV megnézte, mivel telnek a napjaik.

Hirdetés

Hét gyerek érkezett a héten táborozni Szeged legrégebbi testvérvárosából, Rahóból. Öt-hat évig egyhuzamban szervezték meg ezt a nyári tábort, azzal a céllal, hogy a gyerekek gyakorolhassák a magyar nyelvet. Tavaly a pandémia miatt nem tudták megszervezni az eseményt, de idén ismét tárt karokkal várták a testvérvárosból érkezőket. 

A szegedi önkormányzat meghívására érkeztek ismét rahói fiatalok a városba. Hét gyermek két kísérővel vesz részt a változatos programokon. A város vendégeinek a Szent-Györgyi Albert Agóra biztosít szállást egy belvárosi vendégházban. 

„Az a cél, hogy minél többet találkozzanak a gyerekek magyar gyerekekkel, és hogy minél többet tudjanak magyarul beszéni. Rahóban már igen kevés a magyarok lélekszáma, szülők nagyszülők beszélnek még valamennyire magyarul, a gyerekek egyre kevésbé. A gyerekek számára az a célunk, hogy felejthetetlen egy hetet, vagy felejthetetlen pár napot varázsoljunk tábori hangulatban. Mennek kirándulni, színházi előadáson is részt vettek, strandolni is elmennek”

– mondta Orbán Hédi a Szent-Györgyi Albert Agóra vezetője.

A rahói gyerekek az Agóra kuktatáborának egy napján is részt vettek, ahol betekintést nyertek különböző nemzetiségi ételek készítésébe a Krúdy Gyula Szakképző Iskolában. A vendégek csapata egy szilvás, kevert süteményt készített. Az édességen kívül pedig sztarapcskát is tálaltak.

„Nagyon tetszett minden program. Tegnap városnéző kisvonaton utaztunk és elmentünk a vadasparkba. Ma délelőtt a saját kezünkkel készítettünk ételeket, délután pedig a strandra látogatunk el”

– mondta az egyik Szegeden vendégségben lévő rahói gyerek.

A gyerekek szombatig maradnak Szegeden, addig pedig Kecskemétre és Rahó másik testvértelepülésére, Deszkre is ellátogatnak.

Erről videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gyerekek Krúdy Gyula Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Turisztikai Szakközépiskola testvérváros
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés