Hirdetés
Hirdetés
Művház 2021. augusztus 4. 15:28

Augusztus 20-án ünnepel Szeged: újra benépesül a Széchenyi tér

Kedden megjelent a Magyar Közlönyben, hogy korlátozások nélkül lehet augusztus 20-i rendezvényeket tartani az országban. A négy napon át tartó szegedi programok a Széchenyi téren lesznek, a tűzijátékot pedig a rakpartról lehet majd megnézni augusztus 20-án este kilenc órától.

Hirdetés

– A szegediek közül már sokan várták az államalapítás ünnepének programját, azonban felelős rendezvényszervezőként nekünk meg kellett várnunk a kedd éjjel megjelent kormányrendeletet, ami szabályozza az ünnepségsorozat kereteit – mondta Rácz Attila, a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója.

Augusztus 19-én délután kezdődik a négynapos rendezvény a Széchenyi téren, ahol koncertek, fúvószenekari találkozó, gyerekprogramok és utcabál is várja a szórakozni vágyókat.

Nemcsak a programok miatt lesz érdemes kilátogatni, ugyanis a Széchenyi tér igazi kézműves- és gasztronómiai piaccá változik, közel 120 kereskedő kínálja majd a portékáit. A szegediek körében kedvelt borászatokon kívül lesznek kisüzemi sörkülönlegességek, finom pálinkák és ínycsiklandó ételek is.

Augusztus 20-án a délelőtti ünnepi programok és a koszorúzás után lesz idő végiglátogatni a borászokat és a kereskedőket az esti nagykoncertek és a tűzijáték előtt. Először a szegedi Tha Shudras áll színpadra 17 órakor, őket követi Király Viktor élő koncertje 19.15-től. Nagyjából este háromnegyed 9-kor lesz vége a műsornak, ekkor már érdemes lesz elindulni az ideiglenesen lezárt rakpartra, ahonnan mintegy negyed órás ünnepi tűzijátékban gyönyörködhetnek majd a kilátogatók.

Az égi parádé után a Széchenyi téren Útközband-utcabállal folytatódnak az esti programok – a borászok és a vendéglátósok is visszavárják a vendégeket.

– Szombaton és vasárnap főleg családi és gyermekprogramokkal várjuk a kilátogatókat, lesz Csiga duó, Grimm-Busz Színház, Rádió 88-kívánságműsor és fúvószenekari találkozó. Szombaton a Pumpkins trió, vasárnap Urbán Edina és zenekara koncertezik, a programokat mindkét nap utcabál zárja. A négy napos ünnepi programsorozat minden eseménye korlátozás és védettségi igazolvány nélkül látogatható, az idő szűke miatt apróbb programváltozás még előfordulhat – mondta Rácz Attila.

Minden további információ a facebook.com/varoskepespiac oldalon található.

Államalapítás ünnepe – Szeged, Széchenyi tér
augusztus 19–22.


Augusztus 19. (csütörtök)
17.00
Zenés ráhangolódás
18.00 Docpiano Band-koncert
20.00 Retro házibuli

Augusztus 20. (péntek)
10.00
Ünnepi programok és koszorúzás
17.00 Tha Shudras-koncert
19.15 Király Viktor-koncert
21.00 Tűzijáték a rakparton
21.30 Utcabál az Útközband zenekarral

Augusztus 21. (szombat)
10.00
Csiga duó
12.30 Nótacsokor – Báder Béla és zenekara
13.30 Colorado Country Band
15.00 Fúvószenekari találkozó
20.00 Pumpkins-koncert
22.00 Utcabál a Concorde zenekarral

Augusztus 22. (vasárnap)
13.30
Grimm-Busz Színház
16.30 MI3-koncert
19.00 Urbán Edina és az Urban Legends
20.30 Utcabál a Coco Bongo zenekarral

A programváltozás jogát a szervezők fenntartják.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: államalapítás ünnepe augusztus 20. Huszár Mátyás rakpart járvány koronavírus Magyar Közlöny pandémia Rácz Attila Széchenyi tér Szegedi Városkép és Piac Kft. tűzijáték világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés