Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Domaszéki nagymama Dániában élő unokáival látogatta meg tízezredikként a szegedi Sisi-kiállítást
Művház 2021. augusztus 4. 12:13

Domaszéki nagymama Dániában élő unokáival látogatta meg tízezredikként a szegedi Sisi-kiállítást

Képriport
Liza és Milla Holstebróban él, de nyaranta rendszeresen jönnek a Móra Ferenc Múzeumba. Most még jobbkor jöttek, mint egyébként.

Hirdetés

Egy hónap alatt meglett a tízezredik látogatója a Móra Ferenc Múzeum Sisi-kiállításának – ezzel Pompeii-kiállítási magasságban van már most a tárlat, legutóbb az volt ennyire sikeres. A tízezredik látogatót ezúttal is Fogas Ottó múzeumigazgató köszöntötte: a domaszéki Kálmánné Follner Magdolna unokáival, Lizával és Millával jött el királynét nézni. A nagymama fontosnak tartja, hogy az unokái így is megismerjék a történelmünket, ezért is hozta el a lányokat most és korábban más kiállításokra is.

Az is kiderült, ez nem lehet akármikor: a gyerekek ugyanis Dániában, Holstebróban élnek, nyaranta jönnek haza, de ilyenkor rendszeres program, hogy eljönnek megnézni az aktuális kiállítást a Móra-múzeumba. Liza azt mondta, neki az egyik legérdekesebb darab az ruhaderék, amit Sisi akkor viselt, amikor leszúrta merénylője.

Magdolna, Liza és Milla – az egyikük a tízezredik látogatója a Sisi-kiállításnak. Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!

– Szeretem az effajta ruhákat. Az is izgalmas, hogy látszik a vágás rajta – mondta a lány.

A szerencsés látogatók Sisi-albumot, -legyezőt, -hűtőmágnest kaptak, de hogy ne csak Erzsébet királynéról szóljanak az ajándékok a Határtalan régészet című izgalmas múzeumi folyóiratot is olvashatják majd Dániában a Kálmán-unokák.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fogas Ottó Móra Ferenc Múzeum Sisi-kiállítás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés