Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • A hangszerek királynője egy estére kiköltözik a Reök-palota elé és fagylaltkehely lesz belőle
Művház 2021. augusztus 3. 14:53

A hangszerek királynője egy estére kiköltözik a Reök-palota elé és fagylaltkehely lesz belőle

Zenével, tánccal, képzőművészeti alkotásokkal és a gasztronómiai meglepetéssel is várják a szegedieket az idei Orgonák éjszakáján. A Reök-palota előtti Magyar Ede téren szombaton este minden az orgonáról fog szólni.

Hirdetés

Az idén országszerte már harmadik alkalommal rendezi meg a Filharmónia Magyarország az Orgonák éjszakáját.

Szombaton este több mint ötven városban, száz helyszínen várják izgalmas programok az érdeklődőket, akik szeretnék közelről is megismerni ennek a különleges hangszernek az ezer arcát.

Szegeden igazi összművészeti programsorozattal várják az érdeklődőket, akik nemcsak meghallgathatják és megnézhetik, de akár meg is ízlelhetik a hangszerek királynőjét.

Az idei orgonák éjszakája szombaton este 7 órakor kezdődik Szegeden: a Reök-palota előtt Magda Dávid orgonaművész szólaltatja meg Stefanik Kata táncművész kíséretében a különleges hangszert a Tánc, ahogyan a hangszer fütyül című előadáson.

Este 8 órától a járókelők is megcsodálhatják Krizbai Gergely képzőművész alkotását a Reök-palota előtt. Orgonaszóra tárul fel az a világ, amit a zene és a hang szült. A Kép, ahogyan a hangszer fütyül című előadást Magda Dávid orgonaművész kíséri.

A program keretében az idején igazi gasztronómiai csemegével is várják a résztvevőket: a REÖK Cukrászdában megkóstolhatják a Hangszerek királynője nevű egyedülálló, különleges fagylaltkelyhet, amelyet kizárólag erre a napra készítenek az Orgonák éjszakája alkalmából.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gasztronómia Orgonák éjszakája program REÖK Kézműves Cukrászda Reök palota tánc zene Magyar Ede tér fagylalt
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés