Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Elődöntős a női vízilabdacsapat Tokióban: Hollandia–Magyarország 11–14 (3–4, 4–4, 2–2, 2–4)
Ziccer 2021. augusztus 3. 12:53 Forrás: MTI

Elődöntős a női vízilabdacsapat Tokióban: Hollandia–Magyarország 11–14 (3–4, 4–4, 2–2, 2–4)

Az első negyed hajrájáig vezetett csak Hollandia, onnan végig a magyar csapat kezében volt a meccs. Egészen prímán használtuk ki az emberelőnyös helyzeteket.

Hirdetés

Hollandia–Magyarország 11–14 (3–4, 4–4, 2–2, 2–4)
Tokiói olimpia, női vízilabda, negyeddöntő, vezette: Nenad Peris (horvát), Alessandro Severo (olasz).
Hollandia: Willemsz – Megens 2, Genee 1, Wolves, Stomphorst 2, Sevenich, van de Kraats 4, van der Sloot 1, Joustra 1, Keuning, Koolhaas, Sleeking. Szövetségi kapitány: Arno Havenga.
Magyarország:
Magyari – Szilágyi 2, Vályi, Szűcs, Parkes, Keszthelyi, Garda 1, Gurisatti 3, Illés, Leimeter 4, Gyöngyössy, Rybanska 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.
Gól – emberelőnyből: 12/4, illetve 14/10.
Ötméteresből: 4/4, illetve –.

A ráúszásnál Vályi el tudta hozni a labdát, az első magyar akció viszont sikertelen volt. A csapatok hosszú percekig nem tudtak betalálni, aztán fórban a hollandok szereztek vezetést. Gurisatti egy nagyszerű góllal egyenlített, az ellenfél azonban ötméteresből szinte azonnal újra előnybe került. Több kimaradt magyar lehetőség után Illés volt eredményes, amire a hollandok azonnal válaszoltak, Leimeter viszont egyenlített, Gurisatti második góljával pedig az első játékrészt megnyerték a magyarok.

A második felvonás holland kapufával indult, majd Bíró Attila együttese hagyott kihasználatlanul három lövőhelyzetet is. Magyari kiválóan védett, sorozatban négy próbálkozást is hárított, Van de Kraats ötméteresét viszont nem tudta megfogni. Gurisatti vízről bepattanó lövésével ismét előnybe kerültek a magyarok, a holland csapat azonban rögtön egyenlített. Illés fórban szerzett góljával visszavette a vezetést a válogatott, a rivális viszont – szintén emberelőnyben – újfent egyenlővé tette az állást. A szünet előtt 12 másodperccel ötméteresből volt eredményes az ellenfél, Leimeter azonban gondoskodott róla, hogy megmaradjon az egygólos magyar előny.

Fordulás után először a magyarok támadhattak, de nem jártak sikerrel, majd több mint négyperces góltalanság következett, részben Magyari újabb védései, valamint a mindkét oldalon remek védekezés eredményeként. Bíró Attila időt kért, amely után Rybanska talált be, így kétgólosra nőtt a magyar előny. A hollandok válaszkísérlete egy jó blokkban halt el, a másik oldalon viszont Illés tudta még tovább növelni a különbséget (10–7). A rivális időkérés után ötméteresből szépített, a dudaszó előtt egy másodperccel pedig megint betalált.

A záró játékrész a hollandok egyenlítő góljával indult, így még feszültebbé vált az amúgy is paprikás hangulatú találkozó. Fórban Garda volt eredményes, majd egy remek labdaszerzés után vezetett ellentámadás végén Szilágyi is feliratkozott a góllövők közé. A hollandoknak egyszer még sikerült közelebb férkőzniük a magyarokhoz, akik viszont a lefújásig még kétszer voltak eredményesek, így végül magabiztosan győztek.

Nézze meg az összefoglalót!

Bíró Attila szövetségi kapitány együttese a csütörtöki elődöntőben a spanyolokkal találkozik.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: magyar női vízilabda-válogatott olimpia Tokió Tokió 2020 tokiói olimpia vízilabda
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés