Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Kárász Anna csak B döntőzött női kajak 200 méteren, Lucz Dóra hatodik, olimpiaipont-szerző
Ziccer 2021. augusztus 3. 08:14 Forrás: MTI

Kárász Anna csak B döntőzött női kajak 200 méteren, Lucz Dóra hatodik, olimpiaipont-szerző


Hirdetés

A keddi döntős program előtt közvetlenül egy utasszállító repülőgép húzott el meglehetősen alacsonyan a pálya felett, hogy a közelben fekvő Haneda repülőtéren landoljon. A hullámokat ugyanakkor nem érzékelték a futam résztvevői, mert a hátszél néhány óra alatt szinte viharossá fokozódott, és erősen fodrozta a vizet.

Ilyen körülmények között kezdődött a finálé, amelyben a szám koronázatlan királynője, a kétszeres címvédő új-zélandi Lisa Carrington, aki az olimpiákat és világbajnokságokat tekintve tíz éve veretlen a sprint távon, rögtön az élre állt és végig vezetve magabiztosan nyert. Mögötte a spanyol Teresa Portela és a dán Emma Jörgensen végzett a második és harmadik helyen.

Az UTE 26 éves, háromszoros Európa-bajnoka, friss Eb-ezüstérmese, Lucz Dóra ezúttal nem tudott beleszólni a dobogós helyek sorsába, végig a középmezőnyben haladt és hatodikként csapott a célba.

– Mindenek előtt szeretném megköszönni mindenkinek a szurkolást, és azt, hogy korán felkelt miattam otthon. Nem vagyok felhőtlenül boldog, mert ez lehetett volna jobb is, de próbáltam a legjobbat kihozni a mostani körülmények között és végig küzdöttem, egészen az utolsó centiméterig. Örültem, hogy Magyarországot képviselhettem az olimpián, mert kajakban már kijutni is nehéz ide, hiszen a hazai mezőny nagyon erős – mondta Lucz Dóra.

Nézze meg (újra) a 200 méter döntőjét!

Kárász Annának nem sikerült a döntőbe jutás, a középfutamban kicsit beragadt a startnál, és a folytatásban sem tudott felzárkózni, végül egyetlen riválisát sem tudta megelőzni.

Női K-1, 200 méter

olimpiai bajnok
Lisa Carrington (Új-Zéland) 38.120 másodperc

2. Teresa Portela (Spanyolország) 38.883
3. Emma Jörgensen (Dánia) 38.901
...6. Lucz Dóra (Magyarország) 39.442
...16. (a B döntőben 7.) Kárász Anna (Magyarország)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kajak-kenu Kárász Anna Tokió Tokió 2020 tokiói olimpia Lucz Dóra
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés