Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Itt a harmadik arany és a harmadik ezüst: az algyői Kopasz Bálint olimpiai bajnok, Varga Ádám második kajak ezer méteren – VIDEÓN A FUTAM
Ziccer 2021. augusztus 3. 06:23 Forrás: MTI

Itt a harmadik arany és a harmadik ezüst: az algyői Kopasz Bálint olimpiai bajnok, Varga Ádám második kajak ezer méteren – VIDEÓN A FUTAM

Képriport
Ötvenhárom év után van újra olimpiai bajnokunk a király számban. Kopasz Bálint Hesz Mihály örököse lett.

Hirdetés

Kajak-kenuban most először indulhatott egy nemzetből két egység is az adott számban: Kopasz Bálint és Varga Ádám egymás melletti pályáról kezdhette élete első ötkarikás A döntőjét, ami néhány perccel a tervezettnél később kezdődött el, mert az első rajtot visszalőtték.

Az öt éve tizedik, világ- és Európa-bajnoki címvédő Kopasz rögtön a start után kivált a mezőnyből a 2018-ban vb-győztes portugál Fernando Pimentával, Varga pedig az első 250 méteren az ötödik-hatodik helyen haladt. Féltávnál már Kopasz, a győriek 24 éves kajakosa vezetett, akit a célig már nem is tudott utolérni a mezőny, fölényes győzelmet aratva szerezte meg pályafutása első olimpiai bajnoki címét. Mögötte ugyanakkor óriási csata alakult ki, a kiválóan hajrázó, ötkarikás újonc, 21 éves Varga Ádám mindenki mellett elment, a végén még az elfáradó Pimentát is megelőzte négy századmásodperccel, és a szoros befutó után övé lett az ezüstérem.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg galériánkat! (fotók: MTI)

Legutóbb az 1968-as mexikóvárosi játékokon örülhettünk ezen a távon magyar győzelemnek Hesz Mihály lett aranyérmes, de érmet is 1976-ban szereztünk legutóbb, akkor Csapó Géza második lett.

Olimpián mindeddig utoljára 1996-ban, Atlantában fordult elő, hogy egy versenyszámban két magyar is dobogóra állt, akkor 200 méteres mellúszásban Rózsa Norbert, Güttler Károly volt a sorrend az első két helyen.

Nézze meg (újra) a futamot!

Férfi K-1, 1000 méter

Olimpiai bajnok:
KOPASZ BÁLINT (MAGYARORSZÁG) 3:20.643 perc
2. VARGA ÁDÁM (MAGYARORSZÁG) 3:22.431

3. Fernando Pimenta (Portugália) 3:22.478

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kajak-kenu Kopasz Bálint olimpia olimpiai bajnok Tokió Tokió 2020 tokiói olimpia Varga Ádám
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés