Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • MCC Szegeden: svédasztal a legkisebbeknek, ingyenes lakások az egyetemistáknak a Széchenyi téren
Szegeden 2021. augusztus 2. 18:29

MCC Szegeden: svédasztal a legkisebbeknek, ingyenes lakások az egyetemistáknak a Széchenyi téren

Kozma-Vízkeleti Dániel, család-pszichoterapeuta, az MCC-Mindset Pszichológia Iskola vezetőjének előadásával elindult Szegeden a Mathias Corvinus Collegium szakmai programja. Ám a köszöntő legalább annyira érdekes és tanulságos volt, mint amilyen maga az előadás lehetett.

Hirdetés

Asztalos Kata, az MCC Szegedi Központjának vezetője – ő látható a nyitóképünkön – a tavalyi többszáz milliárdos állami apanázsról, amelyet a Fidesz–KDNP döntése értelmében kapott a Mathias Corvinus Collegium azt mondta,

2020-ban fokozatot váltott az intézmény.

És erre a hallgatóságból senki nem reagált semmit.

Így hát kedélyesen folytatódott a köszöntő, amelyből kiderült ennek a fokozatváltásnak köszönhetően a szegedi épületeik megtelnek élettel. A központ kiemelt helyet foglal el az MCC-központok között, itt tíz éves kortól az egyetemista korosztályig várják a fiatalokat. Ingyenes, iskola mellett végezhető képzéseket kínálnak.

Előadó a szalagfüggönynél (fotók: Szabó Luca)
  • A fiatal tehetség programban ötödik osztálytól lehet részt venni, kéthetente szombatonként szerveznek nekik programokat, hogy felkeltsék és fenntartsák a tudásvágyukat, egy svédasztalt kínálnak nekik, amit a már részt vevő diákok úgy aposztrofálnak, mint egy kirándulás a tudományok területére – tényleg ez hangzott el.
  • A következő lépcsőfok a középiskolásoké: 102-en regisztráltak, nemcsak Szegedről, a régióból is jelentkeztek; ők a tavaszi időszakban ismerték meg ezt a lehetőséget. E-learning formában találkozhatnak a középiskolások olyan tudományterületekkel, amiket egyébként csak érintőlegesen tanulnak, nekik havonta egy alkalommal szerveznek középiskolai programszombatokat professzorokkal, vállalati döntéshozókkal.
  • A juniorképzés a zászlóshajója az MCC-nek, ide az első- és másodéves egyetemistákat várják. Az egyetemistáknak ingyenes belvárosi lakhatást is kínálnak a Széchenyi téren az MCC-lakásokban.
Reméljük, a százmilliárdokból arra is telik majd, hogy szépen eltüntessék az előző „cégtáblát”

Asztalos Kata ezután átadta a szót a pszichológiai iskola vezetőjének, aki Generációk párbeszéde címmel tartott előadást, amelyet előzetesen így ajánlottak:

„»Nagyapi azt se tudja, mi az a spotify!«

»Édes fiam, egy húszperces epizódnál nem vagy képes hosszabbat végignézni...«

Mindennap találkozunk azzal, hogy a generációk csodálkozva néznek egymásra – mint Noé a harmadik tevére. Érteni szeretnénk egymást, ám a megítélésnél gyakran nem jutunk tovább. Hogy találjuk meg rendre azt, ami elválaszt – miközben mindannyian jó szándékkal azt keressük, ami összeköt? Ősi toposz, hogy minden generáció aggódik a leszármazók iránt és minden ifjabb korosztály avíttnak látja felmenői életstílusát? Szeretettel várjuk az előadás hívta közös gondolkodásra a legkülönbözőbb korúakat.”

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Mathias Corvinus Collegium MCC tehetséggondozás Asztalos Kata Kozma-Vízkeleti Dániel
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés