Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Megtört a harmincéves átok, vagy valami ilyesmi, győzött a Szeged Békéscsabán: Békéscsaba 1912 Előre–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0–1
Ziccer 2021. augusztus 1. 21:30

Megtört a harmincéves átok, vagy valami ilyesmi, győzött a Szeged Békéscsabán: Békéscsaba 1912 Előre–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0–1

A korábbi békéscsabai játékos, Germán Tamás góljával győzött a püspöki csapat idegenben.

Hirdetés

Békéscsaba 1912 Előre–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0–1 (0–0)
Merkantil Bank Liga NB II. 1. forduló, Békéscsaba, Kórház utcai stadion. Vezette: Takács János, asszisztensek: Szilágyi Norbert, Tőkés Róbert.
Békéscsaba 1912 Előre: Krnács – Nagy (Kovács Á., 69.), Lukács (Máris, 56.), Mikló, Fazekas, Albert, Varga, Bora, Horváth, Puskás (Ilyés, 79.), Paudits (Gránicz, a szünetben). Vezetőedző: Preisinger Sándor.
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Molnár-Farkas – Ódor, Tóth, Germán (Jammeh, 63.), Gajdos (Kóródi, 76.), Temesvári, Mohl, Simon (Farkas, 76.), Kovács M., Gréczi (Kővári, 63.), Dobronoky (Lestyán, 85.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Gól: Germán (60. – 11-esből).
Sárga lap: Albert (6.), Simon (22.), Lukács (53.), Krnács (60.), Farkas (79.), Kővári (80.), Tóth (84.), Kovács Á. (86.).

Egy szegedi kisszöglet után már úgy tűnt, felszabadul a hazai kapu, amikor a kivágott labdát Mohl lőtte vissza a csabai tizenhatos jobb oldalára. Krnács kapus jött, öklözni próbált, de a pettyest nem tudta elbunyózni, Temesvári fejét ellenben igen. Tettét a szegedmás sportriporter ekképpen nyugtázta:

„Tizenegyes, jól van, befújta!”

A lényeg itt van:

Korábban írtuk:

Összecsapott egymással a Békéscsaba és a Szeged egy úgynevezett rangadón, és a kilencven plusz néhány perc alatt sikerült a két csapatnak összesen egy gólt lőnie, azt is büntetőből. Viszont mivel a Szeged volt az a csapat, amelyik betalált, és ezzel megnyerte a meccset, ezzel véget ért egy harminc éven át tartó korszak, merthogy ennyi ideje nem győzött szegedi focicsapat Békéscsabán.

A meccsről írunk majd még nemsokára részletesebben, addig is itt lehet megnézni az egész találkozót, ha valakinek ehhez lenne kedve:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Békéscsaba foci labdarúgás Merkantil Bank Liga NB II Szeged-Csanád Grosics Akadémia
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés