Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Vasárnapi összefoglaló Tokióból: Berecz Zsombor a második helyen jutott az éremfutamba
Ziccer 2021. augusztus 1. 16:50

Vasárnapi összefoglaló Tokióból: Berecz Zsombor a második helyen jutott az éremfutamba

Ezek a magyar vonatkozási eredmények születtek augusztus elsején az olimpián.

Hirdetés

A Finndingiben szereplő Berecz Zsombor a második helyen bejutott az éremfutamba vasárnap a tokiói olimpián, így kedden a dobogóért szállhat vízre. A világ- és Európa-bajnok magyar vitorlázó a kilencedik részversenyben negyedik lett, a tizedikben szintén, de egyik fő vetélytársa, a spanyol Joan Cardona utóbbiban csak nyolcadikként futott be. Így helyet cseréltek, Berecz feljött másodiknak, hátránya kilenc helyezési pont a címvédő brit Giles Scott mögött. Az utolsó futamot a 2020-as világbajnok új-zélandi Junior Josh nyerte, aki ezzel a negyedik helyre lépett előre, és a magyar hajóstól tíz ponttal van lemaradva.

Az Enosima Jachtkikötőben kedden az első tíz helyezett száll vízre a dupla szorzós éremfutamban, a többiek számára befejeződött a verseny. A magyar vitorlázás eddig egy olimpiai medállal büszkélkedhet, 1980-ban, Moszkvában a Detre testvérek harmadikok lettek Repülőhollandiban.

A vasárnapi versenynap a többi magyarnak nem sok sikert hozott. A női vízilabdázók, akik korábban legyőzték a címvédő amerikaiakat, 11–9-re kikaptak a kínaiaktól, így csoportmásodikként jutottak a negyeddöntőbe. A női asztaliteniszezők csapatversenyének nyolcaddöntőjében a magyarok 3–0-s vereséget szenvedtek a japánoktól.

Folytatódtak az atlétika versenyei: női 100 méter gáton Kozák Luca az elődöntőben féltávnál elvesztette az egyensúlyát, és a hetedik gátnak nekiszaladva elesett, vagyis nem ért célba és kiesett. Távolugrásban Nguyen Anasztázia 16., 3000 méter akadályon Tóth Lili Anna – aki csaknem tíz másodpercet faragott eddigi legjobbjából – 18., Kácser Zita 41., míg a kalapácsvető Gyurátz Réka 26. lett.

A magyar versenyzők vasárnapi eredményei a tokiói olimpián

Asztalitenisz:
női csapatverseny, nyolcaddöntő: Japán-Magyarország 3-0

Atlétika:
női kalapácsvetés: Gyurátz Réka 26.
női távolugrás: Nguyen Anasztázia 16.
női 3000 m akadály: Tóth Lili Anna 18., Kácser Zita 41.
női 100 m gát: Kozák Luca nem ért célba, így nem jutott döntőbe

Vitorlázás:
Finndingi: Berecz Zsombor a vasárnapi két futamban egyformán negyedik lett, és a második helyről várja a keddi éremfutamot

Vízilabda:
női csoportmérkőzés, B csoport: Kína-Magyarország 11-9

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!


Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés