Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. augusztus 1. 07:54

Nincs enyhülés, de szerencsére fúj a szél, így elviselhető a kánikula

Másodfokú zivatarveszélyt is kiadtak Csongrád-Csanád megyére a harmadfokú hőségriadó mellé. Kár ilyesmivel kecsegtetni...

Hirdetés

Délután, koraeste leszakadhat az ég, elvileg, de ebben így reggel nyolc körül nem nagyon tudok hinni. Sokkal nagyobb az esélye annak, hogy Csokis Máté fideszes bohóc, akinek a kormánya és a miniszterelnöke újságírókat sőt, saját államtitkárát is lehallgattatta, és ezért egy normális demokráciában már régen le kellett volna mondaniuk, elszégyelli magát a Facebook-bejegyzéseiért. De az sajnos ki van zárva, és a zivatar is. És a lemondás is, igazából.

Az tény, hogy ebédidőben befelhősödik az égbolt, és erre nagy szükség is van, minden egyes négyzetcentiméter árnyéknak örülünk ezen a vasárnapon is. A levegő harminchat fokig melegszik fel ma is, és nagyon lassan hűl le, bár augusztus első hétfőjének hajnalára húsz fok alá „hidegül” a levegő, elvileg. Ami elviselhetővé tudja ma tenni a harmadfokú hőségriadót, az délkeleten kezdő és dél felé egészen északnyugatig elforgó szél. Ugyanis egész nap egészen hevesen fúj, így enyhítve a kánikulát.

Ám ennek az enyhítésnek ára is van, a levegőminőség újra közepesre romlott, a nagy szél alaposan felveri a port, tele van vele a levegő.

Ahogy tele van a levegő pollenekkel is, csalánfélék, parlagfű, útifű, hárs, kenderfelék – nem sorolom, itt vannak, nézzék meg!

Bármit is csinálnak ezen a kánikulai vasárnapon, legyen kéznél (ásvány)víz! És figyeljenek oda arra is, nehogy napszúrást kapjanak!

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felhő hőség hőségriadó időjárás kánikula meteorológia napsütés nyár Országos Meteorológiai Szolgálat pollen pollenkoncentráció pollenszezon szél
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés