Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Milák Kristóf Európa-csúccsal ezüstérmes 100 méter pillangón – VIDEÓ
Ziccer 2021. július 31. 08:40

Milák Kristóf Európa-csúccsal ezüstérmes 100 méter pillangón – VIDEÓ

Milák Kristóf Európa-csúccsal ezüstérmet nyert szombaton 100 méter pillangón a tokiói olimpián.

Hirdetés

A 200 méteren aranyérmes magyar úszó a második legjobb idővel az ötös pályáról várta a finálét, melynek nagy esélyese a 100 méter gyorson győztes Caeleb Dressel volt a mellette lévő négyes pályán. Az amerikai érvényesítette is a papírformát, szokásos remek rajtjával azonnal élre állt és fél testhossz előnnyel fordult a második ötvenre, amelyen egyre jobban megközelítette őt Milák, de már nem tudta utolérni riválisát.

Dressel nagyon erős volt, de az utolsó 25 méteren Milák majdnem beérte a láthatóan elsavasodó riválisát, aki így is világcsúccsal nyert. Milák fél másodperccel javította meg saját legjobb idejét, ami hatalmas javulás.

A szám kétszeres világbajnoka, Dressel 49.45 másodperces világcsúccsal csapott a célba, öt századot faragott a két évvel ezelőtti vb-n felállított rekordján. A BHSE 21 éves világklasszisa 23 századdal maradt el tőle, de így is 27 századdal felülmúlta a szerb Milorad Cavic szuperdresszes Európa-csúcsát, amelyet még 2009-ben úszott. Milák a 49.68-as eredménnyel pontosan fél másodpercet javított egyéni legjobbján és egyben az országos csúcson, melyet májusban, a budapesti Európa-bajnokságon ért el.

A két kiváló úszó a célba érkezés után mosolyogva azonnal összeölelkezett, és láthatóan mindketten elégedettek voltak a saját eredményükkel.

„Megkönnyebbültem, végre vége. Most büszkeséget érzek, mert ennél többet nem tudtam úszni, úgyhogy szerintem kihoztuk egymásból a legjobbat” – fogalmazott Milák, aki a magyar csapat hatodik érmét, egyben a második ezüstöt szerezte a tokiói játékokon.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ezüstérem Milák Kristóf olimpia Tokió 2020 tokiói olimpia
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés