Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. július 30. 17:40

Jóváhagyta a Nemzeti Választási Bizottság a homofób népszavazás kérdéseit

Pénteken összeült a Nemzeti Választási Bizottság, és minden kérdést hitelesítettek.

Hirdetés

A homofóbbá silányított gyermekvédelmi törvény melletti kiállásról szóló népszavazás kérdései ezek lesznek:

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Az NVB pénteki ülésén öt témában nem engedélyezte népszavazás kiírását, ezek között szerepel a Munkáspárt milliárdosokra kivetett különadója; a pártok állami támogatásának megszüntetése és a mindenki számára elérhető, ingyenes, államilag biztosított egészségügy. Ezeket mind költségvetési vonzatúnak találta az NVB, így szerintük nem lehet népszavazni róluk. Nem hagyták jóvá Schmuk Erzsébet kezdeményezését sem, ami kötelezte volna az országot, hogy 65 százalékkal csökkentse a káros gázok kibocsátását az 1990-es értékhez képest. Egy magánszemély kezdeményezését sem hagyták jóvá, Keresztényi Zoltán azt szerette volna, ha szülőknek, a diákoknak és a tantestületnek is lehessen beleszólása a költségvetési forrásból gazdálkodó köznevelési intézmények igazgatóválasztásába. A Civil Mozgalom Egyesület kötelező védőoltásra vonatkozó kezdeményezését pedig elnapolták, erről később döntenek.

Korábban azt írtuk, a kérdések két dolgot egyértelművé tettek:

  • Orbán Viktornak és kormányának, de az egész jobboldalnak a jelek szerint fogalmuk sincs arról, hogy a (homo)szexualitás kérdésével hogyan kell(ene) foglalkozni az iskolákban,
     
  • sokkal nagyobb a gond a Pegasus-botrányban, mint azt eddig sejteni lehetett, hiszen az első adandó alkalommal egy ilyen megosztó, figyelemelterelő, gyűlöletkeltésre, uszításra is gond nélkül alkalmas népszavazási kezdeményezést dobnak be.

A törvényről Szijjártó Péter azt nyilatkozta a CNN-nek, hogy annak semmi köze nincsen a jövő évi választásokhoz, a jogszabály kizárólag a magyar gyermekek védelméről szól.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gyermekvédelem homofóbia homofóbtörvény népszavazás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés