Hirdetés
Hirdetés
Művház 2021. július 30. 16:30

Meseösvénnyé változik a szegedi Stefánia szombaton

Kisgyermekeknek és családoknak szóló játékos, meséket megelevenítő ingyenes program a Meseösvény, amit az Otthon Segítünk Alapítvány szegedi csapata idén először rendez meg Szegeden.

Hirdetés

A mesés program szombaton délután 3 és este 7 óra között 2 és 10 éves kor közötti gyerekeknek szól a Stefánia árnyékot adó fái között.

Az izgalmas feladatok és érdekes játékok mellett a kicsik feldíszíthetik a Mézeskalács házikót, beléphetnek az Óriások és a Tündérek országába, Égig érő tornyot építhetnek. A bátrabbak megpróbálhatják legyőzni a Sárkányt, túljárni a Török császár eszén.

A Meseösvényre lépő gyerekek a start állomásnál koronát vesznek fel, az állomáson kapott matricákkal díszítve teljesíthetik a feladatokat, mely után minden gyermek apró ajándékot
kap.

Összesen 12 állomással, és kézműves kísérő programmal várják az családokat. A program megvalósításában az Otthon Segítünk Alapítvány önkéntesei működnek közreműködnek.

Az Otthon Segítünk Alapítvány olyan országos segítő szolgálat, amiben szakemberek által felkészített önkéntesek ingyen, heti rendszerességgel, átlagosan 3-6 hónapig segítenek a családok otthonában. Céljuk segíteni a mindennapi tevékenységekben, a harmonikus családi élet kialakításában, a szülői készségek megerősítésében. Céljuk, hogy a segítséget kérő családoknál megelőzzék a krízishelyzet kialakulását. Leggyakoribb problémák: első gyermek, egyszülős család, ikrek születése, több otthon lévő kisgyermek, magányosság, fáradtság, elszigeteltség érzése, tapasztalat, illetve társaság hiánya, vidéken-külföldön dolgozó házastárs. Kiemelt figyelmet fordítanak a sérült gyermeket nevelő szülők segítésére.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Stefánia Meseösvény
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés