Hirdetés
Hirdetés
Művház 2021. július 29. 22:13

Térzene a Móra-parki szökőkútnál: szombaton jön Mórahalom fúvószenekara!

Itt a harmadik fúvószenekari este a Móra Ferenc Múzeum előtt. A zenészek ezúttal a szomszédból jönnek.

Hirdetés

A Fricsay-fúvószenekar és a csorvási fúvószenekar fellépései után július utolsó szombatján a Mórahalmi Fúvószenekar vendégeskedik a kikapcsolt Móra-parki szökőkút előtt.

A zenekar már a negyvenes években működött és attól kezdve kisebb kihagyásokkal folyamatosan van fúvószene Mórahalmon. A jelenleg működő Mórahalmi Fúvószenekar 1994 őszén alakult. Az egyszerű, három-, négyszólamú darabokat lassan felváltották az igényesebb, szóló részeket is tartalmazó művek. A folyamatos fejlődéssel már magasabb szintű fesztiválokra és versenyekre is meghívást kaptak, most szombaton este hétkor Szegeden mutatják meg, mit tudnak. Például ezt:

– Két „teltházas” fúvószenekari koncerttel a hátunk mögött elmondhatjuk, a gyönyörűen felújított tér kiváló helyszíne lehet kisebb kulturális programoknak, jó az akusztika, sokan elférnek a Móra Ferenc Múzeum pedig kiváló díszlete a kikapcsolt szökőkút előtt zajló eseményeknek. Évek óta hatalmas érdeklődés övezi a térzenei bemutatókat, de most voltak a legtöbben és rengeteg pozitív visszajelzést is kaptunk – mondta Rácz Attila a koncerteket szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója.

Egy héttel ezelőtt negyedórával a zenekar bevonulása előtt már szinte teljesen megtelt a Móra-park, nagyon sokan várták a csorvási fúvószenekar és mazsorettcsoport műsorát.

A mórahalmiak után jön a hadsereg: augusztusban két alkalommal 7-én és 14-én a MH Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar fellépése lesz látható és hallható.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ingyenes koncert koncert Móra Ferenc Múzeum Móra-park Rácz Attila Szegedi Városkép és Piac Kft. Térzene program Mórahalmi Fúvószenekar
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés