Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Kapás Boglárka negyedik helye a legjobb magyar eredmény csütörtökön Tokióban
Ziccer 2021. július 29. 16:26

Kapás Boglárka negyedik helye a legjobb magyar eredmény csütörtökön Tokióban

Napi összefoglaló az olimpiáról, magyar szempontból.

Hirdetés

Az úszó Kapás Boglárka 200 méter pillangón elért negyedik helye volt a legjobb magyar eredmény csütörtökön a tokiói olimpián. Az UTE 28 éves világ- és Európa-bajnoka szokásához híven a táv első felében még a középmezőnyben tempózott, majd a második 100-on ritmust váltott és egyre feljebb tört. A végül olimpiai csúccsal diadalmaskodó kínai Csang Jü-fejt nem volt esélye befogni, de a többi riválisát egyre jobban megközelítette, végül azonban két amerikai ellenfelét sem érte utol, így 2:06.53 perces idejével negyedikként csapott a célba.

Kapás később Jakabos Zsuzsannával, Veres Laurával és Késely Ajnával a 4x200 méteres gyorsváltóval hetedik lett, míg Németh Nándor 100 méter gyorson nyolcadik.

A 200-on aranyérmes Milák Kristóf, valamint Szabó Szebasztián is bejutott az elődöntőbe 100 méter pillangón. A friss olimpiai bajnoknál csak a világcsúcstartó amerikai Caeleb Dressel volt gyorsabb csütörtökön, míg Szabó a 14. lett.

A visszavonulás előtt álló Cseh László nyolcadik idővel jutott döntőbe 200 méter vegyesen, míg 200 méter háton Telegdy Ádám negyedik idővel finalista.

Késely Ajna összesítésben a 13. helyen végzett 800 méter gyorson, míg a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka 20. lett 200 méter háton, ahol Burián Katalin bejutott az elődöntőbe nyolcadik idővel. A 4x100 méteres vegyes vegyesváltó – Kovács Benedek, Halmai Petra, Márton Richárd, Gyurinovics Fanni összetételben – a 15. helyen zárt.

A tornászok női egyéni összetett döntőjében Kovács Zsófia felemáskorláton és ugrásban jól teljesített, míg gerendán és talajon rontott, így a 14. helyen végzett.

A Kreiss Fanni, Kondricz Kata, Pásztor Flóra, Mohamed Aida összeállítású női tőr csapat hetedik lett, Mohamed a helyosztón pástra lépett, ezzel magyar rekorderként hetedik olimpiáján szerepelt.

A férfi vízilabdázók 23–1-re verték a dél-afrikaiakat, ugyanakkor a női kézilabdázók gyenge játékkal 38–31-re kikaptak az Orosz Olimpiai Csapattól, és három fordulót követően nincs pontjuk, és messze kerültek a negyeddöntőtől.

Az evezős Pétervári-Molnár Bendegúz férfi egypárban az elődöntős futamában ötödik lett, ami után pénteken a B döntőben (7–12. hely) szerepelhet.

A cselgáncsozó Cirjenics Miklós 100 kilogrammos súlycsoportban a nyolcaddöntőben kikapott és kiesett. A női sportpisztolyos Major Veronika a 42. a pontlövészet után, az alapverseny felénél.

A szörfös Cholnoky Sára 25. helyen zárt.

Finndingiben Berecz Zsombor a harmadik helyre csúszott vissza a hatodik futamot követően. Érdi Mária (Laser Radial) 15., Vadnai Benjamin (Laser Standard) 18. nyolc futamot követően.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!


Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés