Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Mozizgatunk: Az utolsó éjjel eszeveszett meséket mondunk, mert a holtak nem halnak meg éjszaka a Földön, és ez nem blöff, Loki! 
Művház 2021. július 28. 21:15

Mozizgatunk: Az utolsó éjjel eszeveszett meséket mondunk, mert a holtak nem halnak meg éjszaka a Földön, és ez nem blöff, Loki! 

Gedzo és Kovács M. Norbert ezúttal kultrendezők kultfilmjeiről beszélgetnek, de nem azért, mert összebeszéltek, hanem mert így alakult. És az ígyalakulás jó.

Hirdetés

Gedzo újranézte Guy Ritchie 2000-ben bemutatott sztárparádés klasszikusát, a Blöfföt, aminek kapcsán nemcsak azt beszéjük meg, hogy jó-e a film magyar szinkronja, hanem úgy általában Guy Ritchie-ről is elmondjuk a Véleményünk.

És ha már szinkron: jó alaposan kitárgyaljuk Spike Lee 2002-es filmjét, Az utolsó éjjelt is, ami azon túl, hogy a magyar változatban Alföldi Róbert egy fenomenális monológot ad elő a főszereplő Edward Nortont szinkronizálva, például azért is érdekes, mert ez az első nagyjátékfilm, amit New Yorkban forgattak 2001. szeptember 11-e után. Olyan is, minden szempontból.

Aztán kidumálunk két Jim Jarmusch-filmet, egy régebbit és a legutóbbit: a 1991-es Éjszaka a Földönt, amiben különböző világvárosok taxiaiba ülhet be a néző, és A holtak nem halnak meg című 2019-es filmet, aminek nem csak a szereplőgárdája impozáns (mint Jarmusch esetében egyébként szinte mindig), hanem az is figyelemreméltó, miképpen ötvözi A Mester zombiapokalipszis-filmet a társadalom kritikus dármával.

Mozizgatunk · Negyedik évad - Ötödik rész · 2021.07.28.

Beszélünk még Damián Szifron Eszeveszett mesék című filmjéről is, amit 2014-ben mutattak be, és tökéletesen illik az eddig emlegetett filmek sorába, valamint Gedzo elmondja, milyen volt a Marvel Loki című sorozata, én meg ennek kapcsán (naná!) előhozom a DC-t, a készülő Flash- és Batman-filmet, meg a multiverzumok témáját.

Aztán ajánljuk egy kicsit a Belvárosi Mozi mozin túlmutató szolgáltatásait, a VR Gaming Roomot, a VR-mozit, a privát alkalmakra bérelhető minimozitermet, és a kiállításokat, majd azt is elmondjuk, milyen filmeket mutatnak be a következő héten, és hogy ezek közül mi láható a Belvárosi Moziban és a Cinema Cityben Szegeden.

Hallgassa, aki úgy érzi! Ugyanolyan isteni, mint máskor!

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Belvárosi Mozi Cinema City film Gedzo Hollywood Kovács M. Norbert mozi mozizgatunk mozizgatunk podcast
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés