Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • A vérvétel gyakran szükségszerű, de vajon a várakozás és a félnapos szabadságolás is az?
Szegeden 2021. július 28. 17:45

A vérvétel gyakran szükségszerű, de vajon a várakozás és a félnapos szabadságolás is az?

A többség sajnos nehezen veszi rá magát az egészségügyi intézmények meglátogatására, és az sem növeli a vállalkozó kedvet, ha általában erre csak munkaidőben, hosszas váróban üldögéléssel és beutalóval van lehetőség. De vajon ennek feltétlen így kell lennie? A jó hír az, hogy nem, mert létezik olyan hely, ahol a felsorolt kellemetlenségek nélkül is lehetőség van elvégeztetni a vérvételt.

Hirdetés

Ki szeret szívességet kérni a főnökétől? Például azt, hogy engedje el fél napra, mert nem szeretné kivenni az egész napot egy egyszerű vérvétel miatt. Valószínűleg senki. A legmegértőbb felettestől is kínos ilyet kérni, pedig sok esetben elkerülhetetlen, de legalábbis erősen ajánlott vérvizsgálatot végezni.

A laborvizsgálat az egyik legáltalánosabb diagnosztikai eljárás, amelynek segítségével könnyen és gyorsan juthatunk értékes információkhoz testünk működéséről. Ezzel a ténnyel sokan tisztában is vannak, és mondjuk lehetőségük is van hétköznap megjelenni a kórházban, azonban – érthető módon – semmi kedvük hosszasan ülni a váróban, mire sorra kerülnek. Lássuk be, a várakozási időt valóban sokkal hasznosabban is el lehetne tölteni.

A harmadik komoly akadály a vérvételre szorulók előtt a beutaló. Kényelmetlen személyesen megjelenni a megfelelő orvosnál, hogy az ember megkapja azt a kis papírlapot, ami feljogosítja arra, hogy levegyenek tőle bizonyos mennyiségű vért, aztán elvégezzék az indokolt teszteket.

Elkerülhető a sok kényelmetlenség!

A szegedi Proaktív Egészségközpont csapata pontosan tudja, hogy a dolgozó emberek túlnyomó többsége nem ér rá hétköznap, méghozzá munkaidőben, ezért lehetőséget biztosítanak a hétvégi magánvérvételre is. Sőt a nagy rutinnal rendelkező szakápolóik arra is nagy figyelmet fordítanak, hogy a vérvétel a lehető legkisebb kellemetlenséggel járjon.

Bizonyos esetekben szükségünk lehet speciális vizsgálatokra, amelyekre általában a kapcsolódó szakrendeléseken adnak beutalót, viszont akár hónapokat is várnunk kell, mire bejutunk a szakrendelésre – különösen most, hogy a járványhelyzet enyhülésével elkezdték az állami egészségügyi intézmények sorra venni a feltorlódott eseteket. Persze itt is van megoldás, hisz a Proaktív Egészségközpontban beutaló és hosszas várakozás nélkül is elvégzik a vérvételt és elküldik a mintát laboratóriumi partnerükhöz, a megbízhatóságáról és szakértelméről híres SYNLAB HUNGARY Kft.-hez, ahonnan aztán gyorsan vissza is érkezik a pontos eredmény.

Azoknak is remek választás lehet a Proaktív, akiknek cukorterheléses vérvizsgálatra van szüksége. Az ilyen típusú vizsgálat két órán át tart, ezért egyáltalán nem mindegy, milyen körülmények között zajlik. A Proaktív Egészségközpontban a páciensek nyugodt, csendes, igényes környezetben vethetik alá magukat a vizsgálatoknak.

A partnerlaboratóriumból visszaérkező eredmények kiértékelését természetesen szintén az egészségközpont szakorvosai végzik, akik készséggel válaszolnak minden felmerülő kérdésre és segítenek kitalálni az esetleges következő lépéseket.

Akit eddig a várakozási idő, a beutaló szükségessége vagy a lehetetlen időpontok tartottak vissza a vérvételtől és a laborvizsgálatoktól, az mindenképp ismerkedjen meg a szegedi Proaktív Egészségközponttal, és tapasztalja meg a gyors, precíz és korszerű egészségügyi ellátás élményét!

(X)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Proaktív Egészségközpont szponzorált tartalom egészségügy magánegészségügy vérvétel
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés