Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Szegeden stagnál, Budapesten és még négy városban emelkedik a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja
Túl a városon 2021. július 28. 16:13 Forrás: telex.hu; Nemzeti Népegészségügyi Központ

Szegeden stagnál, Budapesten és még négy városban emelkedik a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja

Nem túl biztatóak a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által közzétett heti szennyvízadatok, hét városban emelkedésnek indult a koronavírus szennyvízben mért koncentrációjának szintje. Az emelkedő tendencia ellenére a mért koncentrációk egyelőre minden településen alacsonyak.

Hirdetés

A vizsgált települések közül hét helyszínen észlelhető emelkedés, az érintett települések: Budapest (mindhárom szennyvíztisztító), Miskolc, Pécs, Salgótarján és Szekszárd. A többi település mintáiban egyelőre nem mérhető emelkedés – írták. Szegeden jelenleg alacsony a koncentráció és továbbra is stagnál.

Vargha Márta, az NNK vízhigiénés vezető szakértője korábban azt mondta: a szennyvíztisztítókból vett mintákból körülbelül egy-két héttel előre meg lehet jósolni a koronavírus-járvány esetleges következő hullámát. A negyedik hullámról már hetek óta beszélnek a szakértők és a kormányzat is. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere már kb. két hete említette, hogy a reprodukciós szám, vagyis hogy egy ember hány másikat fertőz meg, egy környékére emelkedett.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: koronavírus Nemzeti Népegészségügyi Központ szennyvíz
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés