Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szimulációs gyakorlat a Tiszán: motorcsónakos borított két fiatal kajakost és egy hajóst a folyóba
Szegeden 2021. július 28. 15:25

Szimulációs gyakorlat a Tiszán: motorcsónakos borított két fiatal kajakost és egy hajóst a folyóba

Képriport
Sokan elfelejtik, hogy a Tisza, mint minden élő víz veszélyes és mind a fürdőzőknek, mind a vízen közlekedőknek be kell tartani a szabályokat annak érdekében, hogy ne történjen tragédia.

Hirdetés

Egy motorcsónak szabálytalanul közlekedve előbb két fiatal kajakost, egy lányt és egy fiút, majd egy vitorláshajót, rajta egy szintén fiatal nővel borított a Tiszába. A nő olyan szerencsétlenül esett a vízbe, hogy gerincsérülést szenvedett

– azonban ez nem a valóság volt, csak a Szegedi Vízimentők gyakorlata. A bemutató célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a víziközlekedés szabályaira.

Seller András, Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat elnöke elmondta, az első eset nagyon sokszor előfordul a Tiszán, szerencsére tragédia még nem történt. Mivel egyre több vízijármű közlekedik a folyón, fontos felhívni a figyelmet az ilyen esetekre. Hozzátette,

mind a két bemutatott példában a motorcsónak vezetője bűncselekményt követett el.

Sikerült kimenteni a nagyob gyereket a vízből. Nyitóképünkre vagy ide kattintva nézze meg Iványi Aurél képeit!

De nem csak a közlekedők jelentenek veszélyt egymásra a Tiszán, a fürdőzőknek is be kell tartaniuk bizonyos szabályokat.

A legfontosabb, hogy csak a kijelölt fürdőhelyeken szabad a vízbe menni. Emellett nem ajánlott felhevült testtel vagy italosan a vízbe ugrani.

Molnár János vízimentő-oktató szerint a Tiszán a legveszélyesebb a sodrás, ami a legjobb úszókat is nehéz feladat elé állítja, hiszen az erős áramlás pillanatok alatt elsodorja a fürdőzőt, és nem biztos, hogy egy távolabbi partszakaszon már ki tud jönni a vízből. Sokan próbálnak az árral szemben visszaúszni, azonban ilyenkor gyorsan elfáradnak, ami szintén tragédiához vezethet.

Már biztonságban. Nyitóképünkre vagy ide kattintva nézze meg Iványi Aurél képeit!

Szegeden még nem történt tragédia a Tiszán, azonban például a Balatonba idén már tizenhárman fulladtak bele. Éppen ezért nagyon fontos, hogy tartsuk be a szabályokat.

V. I.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Tisza vízimentők Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat Seller András
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés